Annonce
Vamdrup

Isover er med til at skabe fyrtårn indenfor klimasikring

Peter Hedegård roste Københavns Kommune, Henning Larsen Architects og projektets øvrige parter ved indvielsen af Klimakarréen. Foto: Saint-Gobain Denmark A/S.
Vamdrupvirksomheden Isover spiller en stor rolle i et stort energirenoverings- og klimasikringsprojekt i København, hvor genbrugsmaterialer indgår i isoleringsløsningen.
Annonce

Vamdrup: Københavns Klimakarré på Østerbro tager form, så projektet kan fungere som fyrtårnsprojekt for energirenovering og klimasikring af gamle etagebyggerier og tilhørende gårdmiljøer.

Projektet, der allerede har fået stor international bevågenhed, har ikke kun fokus på klimaet men også på beboerne, som har fået forbedrede boliger med sundt indeklima. Derudover har der været fokus på skånsomme forhold for de håndværkere, der skal installere de bæredygtige løsninger.


Desuden er en lejlighed i Klimakarréen blevet efterisoleret med en DTU-testet løsning, som Isover står bag.

Peter Hedegård


Den mest komplekse og tidskrævende fase i skabelsen af Klimakarréen er overstået, og en specielt udviklet multifunktionel og CO2-besparende gårdfacade blev sammen med de forbedrede lejligheder indviet ved et mindre arrangement.

Annonce

Har spillet en nøglerolle

Saint-Gobain Denmark har spillet en nøglerolle i mange af projektets elementer, både som rådgiver og som leverandør af bæredygtige materialer.

- Vi har siden 2015 leveret rådgivning på tværs af hele renoveringsprojektet. Derudover har Saint-Gobain Isover leveret en isoleringsløsning, som består af træ og glasuld med op til 75 procent genbrugsglas. Dele af facaden er pudset op med Weber NOx Redux, der er udviklet specielt til at nedbryde kvælstofdioxider fra luften – det er samme fotokatalytiske evne, som planter og træer har. Desuden er en lejlighed i Klimakarréen blevet efterisoleret med en DTU-testet løsning, som Isover står bag, til indvendig isolering af ældre bygninger, uden der er risiko for fugttekniske problemer, siger Peter Hedegård, business relations director hos Saint-Gobain Denmark.

Isoleringsløsningen fra Isover består af letvægtsmaterialer, som bliver skåret i de rigtige mål på fabrikken for at undgå spild og for at skåne håndværkerne undervejs.

Evalueringer de kommende år skal desuden vise energibesparelsen i Klimakarréen målt på kilowatt, kroner og ører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce