Annonce
Ugeavisen Kolding

Iværksættere udlever skidrømmen i ny virksomhed

Der er masser af skistemning hos iværksætterfællesskabet Hovedkvarteret i Dalbygade. Både Kasper S. Mogensen og Jesper Weltström er skientusiaster, og det er glæden ved løjperne, der har fået dem til at starte virksomheden Skiirr.com. Foto: Steffen Nielsen

De to koldingensiske iværksættere Kasper S. Mogensen og Jesper Weltström har sammen startet virksomheden Skiirr.com, en slags Just-Eat for ski.

Annonce

Kolding: To par ski står i hjørnet af iværksætterfællesskabet Hovedkvarterets mødelokale, hvor væggene ligner gamle træbjælker, der er lammeskind på stolene, og en kamin er sat op ad den ene væg.

Det tager ikke mange sekunder, før man fornemmer, at lokalet er indrettet af nogen, der elsker at stå på ski. Og netop den passion deler iværksætterne Kasper S. Mogensen og Jesper Weltström. Jesper ejer kontorfællesskabet, hvor Kasper lejer sig ind, og deres fælles passion for ski har nu bragt dem sammen i den fælles virksomhed Skiirr.com.

Konceptet er, at skiturister i Østrig hjemmefra kan bestille ski og udstyr, som så bliver leveret direkte til dem, når de når frem til hotellet - en idé som Jesper og Kasper selv kalder for en form for Just-Eat for ski.

Jeg står der med mine tre børn og skal afhente skiene. Det er kaos, og der er varmt, og det larmer, og det tager to timer. Jeg tænkte, at det burde vi kunne gøre bedre.

Jesper Weltström, Skiirr.com

Skiirr.com

Er en virksomhed, der tilbyder levering af lejet skiudstyr i Wagrain-området i Østrig fra Wagrain til Zell Am See og Bad Gastein.Drives af Kasper S. Mogensen og Jesper Weltström, der håber at kunne udbrede konceptet til flere områder efter denne skisæson.

Kasper er 31 år og bor i Kolding med sin kone og to børn. Han driver desuden dataindsamlings- og analysefirmaet Big2Great.

Jesper er 48 år, bor i Kolding med sin kone og tre børn. Han ejer iværksætterfællesskabet Hovedkvarteret og driver virksomheden Klubmodul.

Se mere om Skiirr på www.skiirr.com.

Annonce

Fik idéen på skiferie

Idéen fik Jesper Weltström, da han selv var på en af sine mange skiferier med familien. Som sædvanligt skulle familien hente deres ski i skiudlejningen, og som sædvanlig var køen lang.

- Så jeg står der med mine tre børn og skal afhente skiene. Det er kaos, og der er varmt, og det larmer, og det tager to timer. Jeg tænkte, at det burde vi kunne gøre bedre, så jeg begyndte at spørge folk i køen "hvad nu hvis vi kunne levere skiene på hotellet?", og det syntes de jo var en god idé, husker han.

Da Jesper kom hjem fra sin ferie, vendte han idéen med Kasper, og de to begyndte at undersøge potentialet, blandt andet ved at rejse til Østrig og besøge en af Jespers bekendte, der har et hotel i Østrig og ved at holde møder med skiproducenter.

Siden har Jesper og Kasper indkøbt 500 par ski, hyret medarbejdere til at stå for driften i Østrig og lejet slibemaskiner til skiene, så de er klar til at skyde skisæsonen i gang nu. I første omgang med fokus på ét skiområde.

- Vi fandt ud af, at Wagrain er det største område for danske familier, så vi starter op der i første omgang, forklarer Kasper.

Ambitionen er dog, at Skiirr.com skal udbredes til langt flere skiområder end Wagrain, hvis konceptet får succes fra starten.

- Hvis det fungerer på det her niveau, så ved vi, at det holder. Der er 120 millioner mennesker, som står på ski i Alperne hvert år, og mindst halvdelen lejer deres ski, så det er et meget meget stort marked. Vi har set en åbning i markedet, og det skal prøves af, understreger Jesper Weltström.

Annonce

Et stærkt team

Når de ikke arbejder på deres fælles projekt, driver Jesper Weltström og Kasper S. Mogensen to vidt forskellige virksomheder. Jesper ejer virksomheden Klubmodul, som tilbyder systemer til foreninger, som hjælper dem med at holde styr på medlemmer, stævner, hjemmesider med mere, og Kaspers virksomhed Big2Great arbejder med dataindsamling og analyse.

De to iværksættere mener, at det er en stor fordel for deres fælles virksomhed, at de hver for sig arbejder med to så forskellige firmaer.

- Hvis vi lavede det samme, ville vi ikke kunne se de forskellige vinkler, så jeg synes, vi er et stærkt team. Og vi ved allerede, at vi har det godt med at starte noget op, siger Jesper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce