Annonce
Ugeavisen Kolding

Jacob får færre medarbejdere men mere ansvar: Bliver ny chef for midtbyens største butik

Han er udlært butiksslagter, men det er længe siden, Jacob Amby har haft en kniv i hånden. I stedet har han søgt ledelsesvejen, og nu er han ny chef i Føtex i Kolding midtby. Han tiltræder jobbet 1. november. Foto: Louise Lauritsen
Det er første gang, Jacob Amby for ansvaret for hele butikken. Han kommer fra en leder-stilling i Bilka Kolding.
Annonce

Kolding: De seneste halvandet år har 46-årige Jacob Amby arbejdet målrettet på at blive varehuschef, og nu er det lykkedes. Pr. 1 november tiltræder han nemlig som øverste chef for Føtex i Kolding midtby. Og det er første gang, den ellers meget erfarne leder får lov til at sidde alene for bordenden, som han foretrækker at formulere det.

- Jeg går lidt ned, hvis du ser på antal medarbejdere og omsætning, men jeg får bare et andet ansvar, når det er mig, der er varehuschefen, smiler Jacob Amby.

Han kommer nemlig fra jobbet som freshfood-chef i Bilka Kolding med ansvar for cirka 140 medarbejdere og alt, hvad der hedder ferske fødevarer.

Men nu skal han til at beskæftige sig med hele butikken, og derfor er han ved at tage en intern diplomlederuddannelse hos Salling Group, som ejer Bilka og Føtex.

- Jeg har talt med en masse folk for at gøre mig klogere på nogle af de områder, jeg ikke ved så meget om, så jeg er klar.

Annonce

Uddannet slagter

Jacob Amby er uddannet butiksslagter i sin hjemby Varde og har arbejdet i en række forskellige supermarkeder, inden han i 2003 landede hos Bilka i Esbjerg som produktionsleder. Siden har han kun fået mere og mere ansvar.

- Ledelse har været målet for mig i mange år. Det er sjovt at sidde for bordenden og tage beslutninger og præge hvilken vej, tingene skal gå, forklarer han.

Han glæder sig til at overtage Føtex i midtbyen, som han karakteriserer som en forretning, der kører fint og har gang i nogle gode ting. Her er cirka 110 ansatte.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og til at udvikle butikken videre sammen med medarbejderne. Det er en arbejdsplads, som er begunstiget af et personale, der har været her i mange år, og det er jeg glad for.


Jeg glæder mig til at komme i gang og til at udvikle butikken videre sammen med medarbejderne. Det er en arbejdsplads, som er begunstiget af et personale, der har været her i mange år, og det er jeg glad for.


Jacob Amby forventer ligesom de tidligere varehuschefer for Føtex i city at involvere sig i midtbyens liv.

- Vi har fortsat en rolle i at være synlige og være med til at trække folk til og skabe liv i gågaderne.

Jacob Amby

46 år, gift med Sasja. Parret har fire børn i alderen 12 til 17 år.

Familien bor i Varde, hvor Jacob er født og vokset op.

Han er uddannet butiksslagter og har arbejdet både i en selvstændig slagterbutik, hos Coop-butikker og er nu i Salling Group.

Tiltræder 1. november jobbet som varehuschef for Føtex i Kolding midtby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Møbelfirma udvider

Annonce