Annonce
Ugeavisen Kolding

Jenny vil gå fuldtid med sit smykkeunivers

Jenny Christensen laver sine egne smykker i et værksted i hjemmet i Sønder Vilstrup. Hun er uddannet smykkeformgiver i 1999 og ser sig selv som noget markant anderledes end en klassisk guldsmed. "Jeg betragter mere mig selv som designer end som håndværker. Under min uddannelse var jeg tre måneder i USA for at studere, og der har man mere en holdning til, at det er en kunstform, og man uddanner smykkeformgivere på universitetet," fortæller hun. Foto: Steffen Nielsen
50-årige Jenny Christensen har haft smykker som hobby i over 20 år. Nu drømmer hun om at kunne leve af at designe og formgive smykkekollektioner.

Sønder Vilstrup: Et væld af forskellige tænger, bor og andet småværktøj fylder det metalbeklædte bord i et af værelserne hjemme hos Jenny Christensen. Her har hun nemlig indrettet et værksted, hvor hun kan fordybe sig i det, der i mange år blot har været en mindre nebengesjæft, men som hun nu håber at kunne gøre til sin levevej: Smykkedesign og -produktion.

Jenny Christensen er uddannet smykkeformgiver tilbage i 1999, men hun fandt dengang hurtigt ud af, at det ikke var muligt at arbejde fuld tid med design og formgivning af smykker.

- Dengang var det ikke så populært med håndlavede smykker, forklarer hun.

I stedet tog hun en meritlæreruddannelse og begyndte at undervise i engelsk, billedkunst og forskellige valgfag på blandt andet Kongeåskolen i Vamdrup og siden Grejs Friskole, samtidig med at hun havde forskellige smykkehold på ungdomsskolen i Vejle, mens smykkerne de første år blot var en hobby derhjemme.

Fandt ud af hvad hun virkelig vil

I 2008 begyndte Jenny Christensen at sælge ud af sine kreationer på forskellige kunsthåndværkermarkeder i weekenderne.

- Der fik jeg opbygget en god kundegruppe, men jeg har hele tiden måttet arbejde deltid ved siden af, fortæller smykkeskaberen, som i 2014 satte det meste af sin produktion på pause.

- Jeg blev mor, og det satte lidt mere ro på. Det gav mig en pause til at finde ud af, hvad det virkelig er, jeg vil, fortæller Jenny, som for alvor fik anledning til at gøre noget ved sine planer, da coronanedlukningen pludselig gav hende meget mere tid derhjemme i værkstedet.

Annonce

Friheden til at vælge

Nu har Jenny Christensen så skruet ned for det faste arbejde, så hun kun arbejder på deltid på Grejs Friskole. For det, hun vil, er at koncentrere sig så meget som overhovedet muligt om de smykkekollektioner, hun laver på sit lille værksted derhjemme og virkelig kræse om nogle få kollektioner.

- Jeg kan godt lide at undervise og synes, der er stor værdi i det, så det vil jeg gerne blive ved med i et eller andet omfang, men jeg vil gerne derhen, hvor jeg har friheden til at vælge undervisningen til, i stedet for at det er en nødvendighed, forklarer hun.

I øjeblikket kan man købe Jenny Christensens smykkekollektioner på hendes egen hjemmeside og i museumsbutikken på Trapholt. Men hun arbejder på at få sine smykker ud flere steder, blandt andet gennem samarbejder med flere butikker og ved at sponsorere smykker til for eksempel KIF Koldings bankoarrangement til november og Kolding Golfklubs Pink Ladies Cup til foråret.

- Jeg forsøger at komme lidt bredere ud og at synliggøre mig selv. Jeg vil gerne kunne vise mine kollektioner mere frem og vise det formsprog, jeg har, siger hun.

Jenny Christensen arbejder i øjeblikket på fire smykkekollektioner, men hun har også planer om at tilføje en børnekollektion med temaet biodiversitet til sortimentet. "Jeg vil godt byde ind med nogle børnesmykker, som har det håndlavede præg, men som samtidig har det her børneformsprog," siger hun. Foto: Steffen Nielsen

Jenny Christensen

Er 50 år og uddannet smykkeformgiver og meritlærer.

Bor med sin mand og deres søn i Sønder Vilstrup nordøst for Kolding.

Arbejder deltid som lærer på Grejs Friskole og producerer sine egne smykkekollektioner, som blandt andet er til salg i museumsbutikken på Trapholt.

Se mere på www.christensenjewellery.dk/


Jeg blev mor, og det satte lidt mere ro på. Det gav mig en pause til at finde ud af, hvad det virkelig er, jeg vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce