Annonce
Ugeavisen Kolding

Jeppe og familien trak stikket og stak af til caribisk paradisø

Sophia var et år, da familien rejste afsted. Hun var nyfødt, da Jeppe Lund Groth for alvor fandt ud af, at han måtte lægge livet om for ikke at blive ramt af stess. Rejsen gav ham inspiration at at skrive bogen Bæredygtig Præstation, som netop er udkommet. Privatfoto

Karrieren blev for en stund erstattet af en lang pause, da Jeppe Lund Groth og Anne-Mette Mortensen forlod Kolding for at sætte ny retning på tilværelsen. Turen gav Jeppe inspiration til bogen Bæredygtig Præstation, som råder til at lægge flere pauser ind i livet.

Kolding: Han har ikke været nede med stress. Men han har haft masser af symptomer på, at det gik for hurtigt i hverdagen. Erkendelsen ramte for alvor Jeppe Lund Groth og kæresten Anne-Mette Mortensen en aften, hvor de var ude og trille med barnevognen på villavejen i Kolding. Nede i vognen lå deres nyfødte datter Sophia.

- Et år inden vi fik Sophia, var jeg gået i gang med en MBA, som jeg læste i København, og jeg vidste, at det ville trække tænder ud i to år, hvor jeg skulle give alt til arbejde og studie. Så en aften går vi en tur på vejen med barnevognen, og så siger jeg til Anne-Mette, at jeg ikke synes, der er sket noget i vores liv det seneste år. Og så peger Anne-Mette ned i barnevognen og spørger, hvor er du henne Jeppe?

I dag kan han grine, når han fortæller historien, men den aften ramte alvoren den lille familien. Jeppe havde for meget om ørene.

- Så aftalte vi, at det var på tide, at der skete noget. Vi var nødt til at ændre spor. Og vi måtte gøre det radikalt.

Inden de fik Sophia, havde både Jeppe og Anne-Mette haft næsen dybt i karrieresporet og havde en fest med det. De læste HD sammen og passede samtidig deres jobs; Jeppe som divisionsdirektør ved Fleggaard og Anne-Mette som finansiel rådgiver i et pengeinstitut. De kørte hjemmefra kl. 7 morgen og var retur cirka 12 timer senere. Men med et lille barn i huset måtte der ske noget. Så da MBA'en var gennemført, sagde Jeppe sit job op.

- Vi solgte bilerne og satte huset til salg. Anne-Mette fik orlov, og så rejste vi til de caribiske øer Turks & Caicos. Vi måtte ikke lave noget, vi skulle bare tænke tanker og slappe af. Det var en fantastisk rejse.

Vi solgte bilerne og satte huset til salg. Anne-Mette fik orlov og så rejste vi til de caribiske øer Turks & Caicos. Vi måtte ikke lave noget, vi skulle bare tænke tanker og slappe af. Det var en fantastisk rejse.

Jeppe Lund Groth

33 år, bor i Kolding med sin kæreste Anne-Mette og parrets børn Sophia på tre år og Hamilton på otte måneder.Født og opvokset i Kolding.

Gået på Lyshøjskolen, IBC og læst ved SDU og CBS.

Arbejdede i 11 år ved Fleggaard, hvor han sluttede som divisionsdirektør.

Arbejder nu som forretningsudviklingschef for Würth.

Har netop udgivet bogen Bæredygtig Præstation, som hander om at lægge flere pauser ind i hverdagen og undgå stress.

Bogen kan købes i boghandlerne i Kolding og online.

Læs mere på www.baeredygtigpraestation.dk.

Annonce

Et fedt liv i Kolding

Men efter tre måneder fandt parret ud af, at selv en bountyø med hvide strande og azurblåt vand kan blive kedelig i længden.

- Vi nåede frem til, at vores liv i Kolding var fedt, og vi havde en god hverdag og et godt netværk, som vi ville tilbage til.

Dog ikke lige med det samme. Først brugte de tre måneder på at rejse rundt i Europa, inden de kom hjem til huset i Kolding, der heldigvis ikke var blevet solgt.

Men selvom rammerne var de samme, så faldt Jeppe og Anne-Mette ikke tilbage i de gamle rutiner. Tiden på tropeøen havde inspireret Jeppe til at skrive en bog om, hvordan man forebygger stress i en travl hverdag.

- Min far forlod arbejdsmarkedet på grund af stress, og han kunne ikke komme tilbage igen. Det var hårdt at se. Inden vi rejste havde jeg selv haft nogle klare symptomer på stress; dårlig søvn, svedture og tankemylder.

Det ville han ikke opleve en gang til, men han kunne ikke finde nogen bøger om, hvordan man både kan have en karriere og undgå stress.

- Jeg kunne ikke finde noget omkring emnet. Så det ville jeg skrive. Det tog et år. Ideen til bogen kom, fordi alle vi mødte sagde, at det med at rejse væk var en fed ting at gøre, og det ville de også ønske, at de kunne. Og det kan de. Der tænkte jeg, at der er et behov for at undersøge muligheden for at tage en pause og restituere. Vi er blevet så dygtige til at presse os selv, at vi ikke stopper op og tager den pause. Derfor skal vi aktivt vælge pausen indimellem.

Jeppe gravede sig ned i alt det litteratur, han kunne finde om emnet, og så har han været ude og interview blandt andet top-idrætsfolk for at få deres fif til, hvordan man holder den vigtige balance mellem at præstere og restituere.

Jeppe, Sophia og Anne-Mette nød den smukke natur og hinanden, da de i tre måender opholdt sig på de caribiske øer Turks og Caicos. Privatfoto
Annonce

Vil starte debat

Det første halve år efter rejsen var Jeppe 100 pct. dedikeret til bogen.

- Jeg sad hjemme og skrev fra kl. 8-16. Der arbejdede jeg. Da jeg kunne se lyset for enden af tunnellen, så tjekkede jeg ind i arbejdslivet igen. Og så har Anne-Mette været en uvurderlig støtte og hjælp gennem hele processen.

Jeppe har skrevet bogen, fordi han gerne vil starte en debat om, hvordan arbejdslivet skal give plads til pauser, så folk ikke brænder ud.

- Jeg har prøvet det på egen krop og ved, hvordan det fungerer i hverdagen. Vi skal kunne lave den kontinuerlige præstation. En maratonløber, der skal blive ved med at løbe, kan ikke holde til det. Så derfor skal vi finde ud af, hvornår vi skal præstere, og hvornår vi kan holde en pause. Vi skal ikke alt på samme tid.

I dag er Jeppe chef for forretningsudvikling ved Würth. Men til forskel fra tidligere har han lært at holde pauser, både små og store.

- I aften kører jeg til Tyskland på jagt i tre dage. Det er en pause, for så sidder jeg i naturen uden telefon og venter på bukken. Og om sommeren sejler vi, så tager vi typisk afsted i tre uger. Det er en god pause for os som familie, fortæller Jeppe Lund Groth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce