Annonce
Ugeavisen Kolding

Jonas er totalt ukendt, men millioner lytter til hans musik

På blot et år har Jonas Hoffmann, som går under kunstnernavnet Hoffy Beats, opnået, at næsten 1,6 mio. mennesker hver måned lytter til hans musik på musiktjenesten Spotify. "Det er en stor portion held og hårdt arbejde. Under første nedlukning lavede jeg ikke andet i flere måneder, og jeg bruger så mange timer, jeg kan," siger han. Foto: Steffen Nielsen
I begyndelsen af 2020 udgav 24-årige Jonas Hoffmann fra Lunderskov for første gang sin musik. I dag bliver den ellers ukendte musikers numre hørt af halvanden mio. mennesker hver måned.

Lunderskov: Han når kun at sidde foran tangenterne i et sekund eller to, før melodierne begynder at flyde. Ubesværet vandrer fingrene frem og tilbage over keyboardet og fremkalder drømmende lyde, mens et trommespor på computeren pakker musikken ind.

Her i studiet bliver 24-årige Jonas Hoffmann til Hoffy Beats. Det er det navn, han har udgivet musik under siden begyndelsen af 2020 - musik, som i øjeblikket hver måned bliver afspillet af næsten 1,6 millioner på musiktjenesten Spotify.

- Det er ikke til at forstå. Det er et åndssvagt stort tal, som ikke er til at forestille sig, siger den unge musiker, som flyttede til Lunderskov fra Midtjylland sidste år, fordi han studerer på lyddesigneruddannelsen i Haderslev, mens hans kæreste læser i Aarhus.

- Vi valgte Lunderskov, fordi der er gode forbindelser med tog, og det er ikke så dyrt som Kolding, så jeg kunne få plads til at have et studie også. Og det er faktisk også dejligt at bo et sted med noget ro.

Annonce

Ikke selv i centrum

Hoffy Beats' musik bevæger sig inden for genren lo-fi hiphop, som Jonas Hoffmann beskriver som en slags loungemusik.

- Det er noget, der kan være i baggrunden, og som mange bruger til at lave lektier til. Det er ikke hovedformålet med musikken, at man skal fordybe sig i den, forklarer han.

Af samme grund er der ikke rigtigt nogen, der ved, hvem hverken Jonas Hoffmann eller Hoffy Beats er. Det er nemlig ikke kunstneren, der er i centrum indenfor lo-fi hiphop. I stedet bliver musikken afspillet på store playlister på for eksempel Spotify, og det er ad den vej, man får langt de fleste afspilninger. Derfor er der heller ikke de store muligheder for at komme ud og spille musikken live - i hvert fald ikke som hovednavn.

- Men det sjoveste er også samarbejdet, netværket og venskaberne med de andre kunstnere, siger han

At det lige er den tilbagelænede og næsten anonyme musikgenre, som Jonas Hoffmann laver musik indenfor, anede han faktisk slet ikke, før han sendte det første nummer ud i verden.

- Jeg vidste ikke rigtig, hvad, det var, jeg lavede, før jeg begyndte at udgive det, og så åbnede der sig en helt ny verden for mig, siger han.

Annonce

Begyndte med en konfirmationsgave

Interessen for musik har Jonas Hoffmann altid haft.

- Jeg kommer fra en musikalsk familie og har altid spillet instrumenter og hørt plader med min far, og på efterskolen og i gymnasiet spillede jeg i flere forskellige bands.

Arbejdet med at producere musik har han lært sig selv gennem de seneste cirka ti år.

- Da jeg blev konfirmeret, brugte jeg alle pengene på en Mac og begyndte at lave musik på den. Så jeg har øvet og øvet i mange år, sideløbende med at jeg har spillet livemusik, siger Jonas Hoffmann, som selv spiller alle instrumenterne i sine numre.

Annonce

Aldrig perfekt

Selvom han har arbejdet med musik i efterhånden mange år, så var det altså først sidste år, han var klar til at lade resten af verden lytte til det, han lavede.

- Jeg har det sådan, at det bliver aldrig helt perfekt, og der er altid noget, der kan poleres, og det tog mig 10 år at nå til en accept af, at sådan er det bare, forklarer han.

Jonas Hoffmann spiller selv alle instrumenterne i sin musik, som hører til i genren lo-fi hiphop. "Jeg kommer langt rundt fra det jazzede til noget, der er helt ovre i det drømmende og ambiente," siger han. Foto: Steffen Nielsen

De første måneder af 2020 gik det stille og roligt fremad med de få sange, Jonas Hoffmann havde udgivet. Rigtig stærkt begyndte det at gå, da han fik kontakt til den tyske kunstner Sitting Duck.

- Han har nogle kontakter til nogle pladeselskaber og spurgte, om jeg ville lave noget sammen med ham. Vi lavede 12 numre på 14 dage under den første nedlukning, og der begyndte det virkelig at tage fart. Der var flere, som gerne ville arbejde med mig, der begyndte at skrive til mig, husker Benjamin Hoffmann, som i juni nåede den første million afspilninger af sin musik.

- I foråret havde jeg et mål om at nå 100.000 afspilninger i løbet af året, men det var ikke så højt sat, viste det sig, griner han.

Annonce

Vil producere for andre

På et år er Jonas Hoffmann allerede nået dertil, hvor han kan leve af sin musik, selvom han studerer ved siden af. Og med tiden er det ambitionen at kunne arbejde sammen med endnu flere musikalske kolleger.

- Jeg håber at kunne blive ved med at producere musik selv og måske også producere og mixe for andre, og på sigt måske at lave noget med nogle sangere også, fortæller Jonas Hoffmann, som derudover stadig holder fast i sit gymnasieband, som spiller til bryllupper og andre fester.

- For der er bare noget over at spille live også, smiler han.

Jonas Hoffmann

24-årige Jonas Hoffmann stammer fra Ikast og bor med sin kæreste i Lunderskov.

Til daglig studerer han på lyddesigneruddannelsen på Sonic College i Haderslev.

Når han ikke passer sit studie producerer han musik under navnet Hoffy Beats.

Foto: Steffen Nielsen


Det er ikke til at forstå. Det er et åndssvagt stort tal, som ikke er til at forestille sig.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En historisk chance

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce