Annonce
Ugeavisen Kolding

Julegaver for næsten 200.000 kr. doneret til sårbare børn og unge

Bjarne Carlsen fra Lions Club Kolding er primus motor for indsamligen af næstekærlige julegaver, som i år er nået op på cirka 850 gaver, der nu bliver fordelt til 317 sårbare børn og unge i alderen 0-26 år. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Indsamlingen af næstekærlige julegaver nåede i mål med cirka 850 gaver. Derudover har Lions Club Kolding modtaget 10.000 kr., som de køber de sidste gaver for.
Annonce

Kolding: Julen er en tid, hvor vi tænker på at glæde andre. Det er indsamlingen af næstekærlige julegaver et fornemt bevis på. For femte gang har Lions Club Kolding i samarbejde med City Kolding indsamlet næstekærlige julegaver i Julemandens Hus, og det er gået som håbet.

I løbet af december er der doneret cirka 850 julegaver til sårbare børn og unge mellem 0-26 år, så der er to eller tre julegaver til hvert af de børn, som Lions Club Kolding samler ind til.

- Vi har lovet som minimum at komme med to pakker til hver, lyder det fra Bjarne Carlsen fra Lions Club Kolding, der i sin tid fik ideen til indsamlingen af næstekærlige julegaver og siden har stået i spidsen for at koordinere de mange pakker.

Det er fint og flot. Det er gået rigtig godt, og folk har været glade for at give. Vi har samlet gaver for cirka 200.000 kr., og det er da vildt, når man sådan lige tænker over det.

Annonce

317 børn og unge modtager

Det er børn fra døgninstitutionen Tinghøj og de unge, som er tilknyttet institutionens tilbud Netværket og Space, som er blandt modtagerne af næstekærlige julegaver. Men også børn, der kommer i Gademix i sydbyen, eller som har en sagsbehandler i kommunens familieafdeling, er på listen over modtagerne. I år er der samlet næstekærlige julegaver ind til 317 børn og unge, og det er nogenlunde på niveau med tidligere år.

- For de små børn har vi fået det til at gå op, men vi skal ud og købe lidt til de unge, for det er svært at få det til at gå op med dem over 16 år, fortæller Bjarne Carlsen.

Der er nemlig størst interesse for at give gaver til de små børn, og især pigerne, mens det kniber lidt med at få gaver i hus til de ældste unge. Alligevel glæder Bjarne Carlsen sig over årets resultat.

- Det er fint og flot. Det er gået rigtig godt, og folk har været glade for at give. Vi har samlet gaver for cirka 200.000 kr., og det er da vildt, når man sådan lige tænker over det.

Foruden de mange julegaver har Lions Club Kolding også modtaget en donation på 10.000 kr. fra Klaus Hansson. Pengene vil blive brugt til at købe de sidste næstekærlige julegaver.

Sådan så det ud, da Lions Club Kolding mødtes onsdag formiddag for at sortere de mange pakker, som er givet som næstekærlige julegaver. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce