Annonce
Ugeavisen Kolding

Julelys bliver hængende ind i februar: Alt tændes på fredag

Julebelysningen er kommet op i gågaderne, og på fredag bliver hele herligheden tændt kl. 17. Arkivfoto: Steffen Nielsen
I år kan man glæde sig over julebelysningen i midtbyen ekstra længe. City Kolding har nemlig fået lov til at lade lysudsmykningen hænge ind i det nye år.
Annonce

Kolding: Julebelysningen i Kolding midtby bliver tændt på fredag kl. 17. I år sker det uden det forudgående show med julemanden på Akseltorv, da det er aflyst på grund af corona-restriktioner. I stedet er julemandens ankomst filmet, så han kan være med til at tænde julebelysningen virtuelt.

Hos City Kolding og Kolding Kommune har man haft travlt med at skabe julestemning i gaderne, hvilket er lidt ekstra udfordrende i år, da der i øjeblikket graves mange steder for at få skabt en mere indbydende midtby.

Som altid hænger rankerne og lyser over Søndergade, Helligkorsgade, Østergade, Gråbrødregade, Slotsgade og i Jernbanegade.

Foran Julemandens hus i Helligkorsgade, som ikke åbner for besøg i år, står der en stor lysende julemand, som man kan sidde på skødet af.

- Det er en foto-julemand, for børn vil jo gerne fotograferes med julemanden, og det kan de også i år, selvom han ikke er i sit hus, forklarer citychef Mette Schumacher.

Julemanden kommer til at gå rundt i gaderne om eftermiddagen, men møder man ham ikke der, kan man altså hilse på lys-julemanden i Helligkorsgade, som lyser døgnet rundt.

Derudover er der sat en lille skov af juletræer op ved julehuset.

Annonce

Granskov flere steder

Ved rådhuset kommer der også ekstra blus på julebelysningen. Her finder man det store juletræ og endnu en stor julemandsfigur med lys i. Han har selskab af lysende rensdyr, julegaver og sløjfer, og kommunen har ligeledes sørget for lys i blandt andet rådhushaven og Borchs Gård.

Ved indgangen til Jernbanegade bliver der i år også etableret en lille granskov.

- Vi plejer at sprede træerne ud, men det var lidt svært i år på grund af gravearbejdet, så i stedet har vi samlet dem enkelte steder, forklarer Mette Schumacher.

Der kommer også grantræer op på Søndebro og ved Føtex.

Annonce

Forlænger belysningen

I Latinerkvarteret er de små juletræer på husgavlene også klar til at sprede julehygge sammen med juletræet på Låsbybanke.

Erhvervsklubben Kolding sørger for at pynte Banegårdspladsen med lysende juletræer.

- Så den får fuld skrue med julebelysningen. Vi har arbejdet tæt sammen med kommunen om julelys, så det bliver supergodt. Og så synes vi, det er synd at pille det hele ned om en måned igen. Så vi har søgt om tilladelse til at lade det stå, forklarer citychefen.

Det betyder, at kun det store juletræ og de lysende julemænd bliver taget ned mellem jul og nytår.

- Al belysning der hænger på ranker, træer og bygninger bliver til og med uge 5, hvor der holdes Kold Festival i midtbyen. Og alle træer lader vi lyse i hele februar også, forklarer Mette Schumacher, som håber, at der bliver taget godt imod forlængelsen.

- Det er sådan en mørk tid, og folk er så glade for det, så hvorfor ikke lade det hænge. Det bliver første gang nogensinde, vi lader det hænge så længe. Det håber vi, borgerne bliver glade for.


Så den får fuld skrue med julebelysningen. Vi har arbejdet tæt sammen med kommunen om julelys, så det bliver supergodt. Og så synes vi, det er synd at pille det hele ned om en måned igen. Så vi har søgt om tilladelse til at lade det stå.

Mette Schumacher, citychef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce