Annonce
Ugeavisen Kolding

Kathrine og Marie-Louise mødte hinanden i dessertprogram på tv: Nu har de udgivet bog om fyldte chokolader

Når Kathrine Juul Faudel ikke står i køkkenet og tempererer chokolade, arbejder hun på Kolding Sygehus, hvor hun er ansat som fysioterapeut. Både hun og Marie-Louise drømmer dog om, at de på længere sigt kan arbejde fuldtid i deres fælles virksomhed. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Kathrine Juul Faudel deltog sidste år i tv-programmet Sukkerchok, hvor hun dystede mod andre i at lave diverse desserter. Det blev ikke til en sejr til hende, men til gengæld gik hun godt i spænd med en af de andre deltagere, Marie-Louise Kristensen, som hun nu har startet virksomhed og udgiver bøger sammen med.

Kolding: Dessertglade danskere kunne sidste år følge Kathrine Juul Faudel på skærmen, da hun i tv-programmet Sukkerchok forsøgte sig med både mousse, ganache og tempereret chokolade i rigelige mængder.

Det blev ikke til en sejr for Kathrine, men programmet endte med at blive startskuddet på et vildt år, som både har betydet et nyt makkerskab med en af de andre deltagere, Marie-Louise Kristensen, stiftelsen af deres eget forlag og ikke mindst udgivelsen af en ny bog om at lave de perfekte fyldte chokolader.

- Marie-Louise og jeg har samme interesse og nysgerrighed omkring at udvikle nye fyld, dekorationer og smage, og det gjorde bare, at vi var på bølgelængde med det samme. Vi mødte faktisk flere gange op til optagelse iført samme farver tøj, selvom vi ikke havde snakket om det på forhånd. Det er ret skørt, siger Kathrine Juul Faudel grinende.

Efter programmet havde de to løbende kontakt, og da Magasinet Lækkerier, som skriver om diverse former for desserter, smed en udfordring ud til deres læsere, valgte de to veninder at tage imod den sammen.

- Vi udviklede en agurke-kage, og så kom vi efterfølgende til at snakke om, at det kunne være sjovt at skrive en e-bog om fyldte chokolader, fordi vi faktisk selv ofte har manglet en udførlig og overskuelig guide til, både hvordan man tempererer chokolade rigtigt, men også hvad man kan bruge af fyld og dekoration, siger Kathrine Juul Faudel.

Annonce

Men hvor starter man?

Hverken Kathrine eller Marie-Louise har erfaring med at udgive bøger eller at drive virksomhed på egen hånd. Alligevel kastede de to sig hovedkulds ud i iværksætterlivet, men valgte dog hurtigt at tage imod en hjælpende hånd fra Business Kolding.

- Vi diskuterede meget frem og tilbage, om vi skulle sende e-bogen gratis til folk, eller hvordan vi lige skulle bære os ad. Vi har jo ingen erfaring med det her, men jeg valgte så at sætte et møde op med en forretningsudvikler fra Business Kolding. Han så helt forkert ud i hovedet, da vi begyndte at snakke om at give den væk gratis, siger Kathrine grinende og fortsætter:

- Men han kunne jo se en forretning i det, og han har virkelig været en uvurderlig hjælp. Jeg ved ikke, hvor mange der er klar over, at man faktisk kan tage imod deres vejledning, og det koster ikke noget. Det har betydet enormt meget for os undervejs i processen, at der var nogen, vi kunne læne os op af, forklarer Kathrine.

Kathrine Juul Faudel (th.) og Marie-Louise Kristensen (tv.) mødte hinanden under optagelserne til tv-programmet Sukkerchok. De to holdt kontakten og stiftede sidenhen virksomhed sammen og udgav i november deres første bog. Privatfoto

De to veninder fik herefter stiftet virksomheden, Shokochok, som kan udgive deres bøger, og fik udvidet ideen til også at rumme en fysisk en af slagsen. Opskrifter og billeder blev hurtigt til virkelighed på det trykte papir, og efter bare 2,5 måneder stod Kathrine og Marie-Louise i november med deres egen bog med titlen, Kreative chokoladekreationer, mellem hænderne.

- Det er fuldstændig vildt, at vi rent faktisk nåede det på så kort tid. Når jeg tænker tilbage på det, så kan jeg næsten også have svært ved at huske det hele. Det var mange aftenener, hvor vi stod og tempererede chokolade i vores køkkener, når børnene var puttet, siger Kathrine.

Annonce

Ny bog på vej

Kathrine Juul Faudel bor i et hus i Kolding sammen med sin mand og deres to børn, mens Marie-Louise er bosat med sin familie i Rødovre. Derfor har de to også måttet tage digitale metoder i brug, når nye opskrifter skal tage form.

- Vi har nogle gange kontakt flere gange om dagen, men det fungerer heldigvis fint. Vi bruger hinanden meget, når vi lige skal vende nye ideer. De opstår jo hele tiden, siger Kathrine smilende.

De to veninder har fået rigtig fin respons fra køberne af bogen, og opbakningen til den har faktisk været så stor, at de allerede har bestilt andet oplag hjem. Samtidig er de også i gang med at udvikle ideer til en bog mere, som de dog endnu ikke vil løfte sløret for.

- Jeg tror faktisk, at vi har ideer til de næste tre-fire bøger, men det forbliver hemmeligt lidt endnu, men den næste bliver vild. Så meget kan jeg sige, siger hun grinende.

I nederste etage i huset i Kolding har Kathrine Juul Faudel et arbejdsbord, og det er også her hun står, når hun pakker bøger og sender dem ud til folk. Selvom Kathrine og Marie-Louise bor i hver sin ende af landet, har de kontakt dagligt, hvor de vender diverse nye ideer. Her er Marie-Louise med via Kathrines mobiltelefon. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Både Kathrine og Marie-Louise har arbejde ved siden af den nye iværksættervirksomhed, men bliver det en dag muligt for de to at gå fuldtid med arbejdet med chokolade, så er de ikke i tvivl om, hvad de vil vælge.

- Drømmen er helt sikkert, at vi kan komme til at leve af det på længere sigt, og så vil vi også gerne inspirere andre til at gøre det samme og kaste sig ud i at skabe noget selv. Vi gør det jo, fordi vi elsker det, vi elsker at være kreative, og vi kan ganske enkelt ikke lade være, siger Kathrine Juul Faudel.


Drømmen er helt sikkert, at vi kan komme til at leve af det på længere sigt, og så vil vi også gerne inspirere andre til at gøre det samme og kaste sig ud i at skabe noget selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce