Annonce
Ugeavisen Kolding

KB: Der bliver et enormt behov for fællesskab efter corona

I øjeblikket er der godt gang i den såkaldte kravlegård hos KB, hvor 26 børn prøver kræfter med fodbolden. Foto: Kolding Boldklub
Hos Kolding Boldklub har et år med mange begrænsninger også kunnet mærkes på antallet af helt unge medlemmer. Formand Carsten Grubach er dog optimistisk og tror på, at udviklingen vender snart.

Kolding: En af de foreninger, der for alvor har oplevet tilbagegang blandt de yngste medlemmer i 2020, er Kolding Boldklub, hvor der i coronaåret var 134 medlemmer mellem 0 og 12 år mod  219 året før. Det er altså et fald på 85.

En mindre del af faldet skyldes ifølge formand Carsten Grubach, at Kolding Boldklub og KoldingQ er blevet skilt fra hinanden, og at KB derfor mistede sine pigespillere. Men først og fremmest skal forklaringen på faldet findes i, at det har været langt sværere at rekruttere nye medlemmer, mener han.

- I coronatiden har vi været svækket af, at vi ikke kan holde fodboldskoler og skolefodbold og så videre, som vi plejer, så vi har ikke haft samme tilgang, som vi er vant til, forklarer han.

Annonce

Fortrøstningsfuld

Det er dog ikke kun corona, der er forklaringen på de faldende medlemstal blandt de yngste. Udviklingen var allerede i gang og er blot blevet forstærket i 2020, mener Carsten Grubach.

- Det handler jo om, at der er en masse andre ting, der river og flår i de unge mennesker, og så har der i fodbold været alt for meget fokus på elite. Men nu arbejder vi med en ny strategi, hvor man skal skabe større leg og glæde og ikke partout gøre dem til Messi og Ronaldo. Det handler om som fodboldklub, at vi rækker hånden ud og gør det til en leg i stedet for en pligt at gå til fodbold, siger formanden, som grundlæggende ser optimistisk på muligheden for at få de yngste ud på fodboldbanerne igen.

- Lige nu har vi 26 nye spillere i Kravlegården (tilbud til de yngste, red.), som render rundt og hygger sig, så på længere sigt er jeg sådan set optimistisk og fortrøstningsfuld, og jeg tror godt, at vi kan tiltrække de unge mennesker igen. Jeg tror, der vil være et enormt behov for fællesskab igen efter corona, så fodbolden skal nok klare sig, understreger han.


I coronatiden har vi været svækket af, at vi ikke kan holde fodboldskoler og skolefodbold og så videre, som vi plejer, så vi har ikke haft samme tilgang, som vi er vant til.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Budget med bagsider

Ugeavisen Kolding

Lidt mere velfærd

Ugeavisen Kolding

Vi og ikke dem og os

Annonce