Annonce
Ugeavisen Kolding

Kim fra Kolding er med i 'Alene i vildmarken': - Min kone sagde til mig, at du skal ikke tage hjem, fordi du savner os

Kim Krohn er stolt over at være den første grønlænder, der deltager i tv-programmet Alene i vildmarken. Den nye sæson af programmet begynder torsdag 27. februar, og Kim ser frem til at se, hvordan de andre deltagere har klaret udfordringen. "Jeg glæder mig lige så meget som andre folk, der ikke har været med, for jeg ved ikke noget om de andre deltagere," siger han, som i øvrigt ikke må røbe nogen detaljer om sine egen oplevelser undervejs. Foto: Steffen Nielsen
45-årige Kim Krohn fra Kolding er en af deltagerne i den nye sæson af tv-programmet "Alene i vildmarken", hvor otte danskere kæmper om at klare sig længst på egen hånd i den norske vildmark.
Annonce
Annonce

Savnede Grønlands natur

Kim flyttede til Danmark i 2001, 26 år gammel, for at studere biologi og for at opleve noget mere af verden. Det var dog langt fra kærlighed ved første blik, da han i første omgang flyttede til Kerteminde og året efter til Odense.

- Jeg fik næsten abstinenser og oplevede en stor frustration, fordi der slet ikke var den samme natur her. Det var meget svært at falde til det første år, for jeg følte mig langt mindre fri på grund af den anderledes natur.

Savnet af den grønlandske natur var så stort, at Kim måtte træffe et valg: Enten at rejse hjem eller at finde en måde at komme overens med sit nye hjem på. Han valgte det sidste.

- Jeg begyndte at gå nogle lange ture på stranden i Kerteminde og langs åen i Odense, og efterhånden begyndte jeg at sætte pris på det, jeg så. Jeg formåede at holde op med at sammenligne Grønland og Danmark, og jeg fandt ud af, at den danske natur faktisk også er fantastisk dejlig at være i, forklarer Kim, som i 2014 skiftede Fyn ud med Kolding, hvor han i dag bor med sin kone og to børn.

- Jeg betragter stadig Grønland som mit hjem og føler mig stadig som grønlænder, men eftersom jeg har stiftet familie her i Danmark, så det er også mit hjem, understreger han.

Kim Krohn

Kim Krohn er 45 år og bor i Kolding med sin hustru og deres to sønner på tre og syv år. Født og opvokset i Grønland, hvor han boede til han var 26.

Arbejder med salgsordrer på et weblager og driver ved siden af sin egen coaching- og friluftsvirksomhed Vedbaalet.dk.

Har blandt andet uddannelser som mentaltræner, neuropsykologisk coach, biolog og havkajakguide, og har i mange år stået i forskellige friluftsbutikker i både Grønland og Danmark.

Deltager i den nye sæson af DR1-programmet Alene i vildmarken, der har premiere torsdag 27. februar klokken 20.

Annonce

Arbejder med naturen hver dag

Til daglig arbejder Kim Krohn på et weblager i Kolding. Ved siden af driver han virksomheden Vedbaalet.dk, hvor naturen igen er omdrejningspunktet. Her tilbyder han kurser i vildmarksfærdigheder og coaching og mentaltræning i naturen, ligesom han tilbyder kommuner et naturbaseret forløb for mænd med stress eller angst, der står uden for arbejdsmarkedet.

- Naturen kan bare noget, som et kedeligt eller sterilt lokale i byen ikke kan. Jeg dyrker meget det at mødes udenfor, slukke mobilen og tænde for nærværet, siger han.

Når han ikke er på arbejde, tager Kim også gerne i skoven, til kysten eller på undervandsjagt. Nogle gange på kærlig opfordring fra sin kone.

- Jeg har det bare bedst i naturen, og min kone kan godt nogle gange give mig et skub og sige, at nu skal du ud en tur, for du begynder at blive lidt knotten, smiler han.

Annonce

En udfordring

Det var også Kims kone, der meldte ham til Alene i vildmarken, og efter lidt betænkningstid tog han udfordringen op.

- Den første udfordring, der tændte mig, var, at jeg altid har haft en riffel eller fiskestang og en hjemkomstdato, når jeg har været ude, og det har man ikke her. Og så er det spændende, hvad der egentlig sker med ens sind, når man er fuldstændig isoleret i den smukke natur med fuldstændig ro omkring sig, og ikke mindst hvordan man håndterer negative tanker, kriser og udfordringer undervejs, forklarer han og tilføjer:

- Og siden jeg blev far første gang i 2012, har jeg ikke været rigtig på tur, og nogle gange har jeg bare brug for en længere tur, siger han og understreger, at der på hjemmefronten har været fuld opbakning til projektet hele vejen igennem.

- Min kone sagde til mig, at du skal ikke tage hjem, fordi du savner os. Vi er der, når du kommer hjem.

Kim Krohn bor med sin familie i Kolding og har sin egen virksomhed, hvor han blandt andet arbejder med mentaltræning og coaching i naturen. Her er han fotograferet i Marielundskoven. Foto: Steffen Nielsen
Annonce

Glæder sig

Optagelserne til Alene i vildmarken fandt sted i efteråret 2019, og Kim fik orlov fra sit arbejde for at deltage i programmet. Når første afsnit af den nye sæson bliver sendt på DR torsdag 27. februar, bliver det helt sikkert også med Kim Krohn som seer. Og han glæder sig til at se resultatet.

- Jeg tror, at det bliver mærkeligt at se det, men også med en følelse af stolthed over, at jeg har meldt mig til det og tør vise mig selv frem på godt og ondt på landsdækkende tv. Jeg glæder mig til at gense min rejse, siger han, som allerede har oplevet at blive genkendt, inden første afsnit er blevet sendt,

- Folk er lidt begyndt at kigge på mig, fordi de har set traileren til programmet, og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal reagere på det, griner han.

I alt otte deltagere har prøvet kræfter med den norske natur i denne sæson af Alene i vildmarken. PR-foto

Kolding: Kim Krohn var to år, da han første gang var med sine forældre på rensdyrjagt ved Nuuk, og fra han var helt lille betragtede han naturen som sin legeplads.

- Jeg har brugt tusindvis af dage ude i fjeldet, fortæller den 45-årige koldingenser, som boede de første 26 år af sit liv i Grønland.

Netop baggrunden i den storslåede grønlandske natur er afgørende, når Kim skal forklare, hvorfor han har meldt sig til tv-programmet "Alene i vildmarken", hvor formålet er at klare sig alene så længe som muligt i den vilde norske natur med et minimum af hjælpemidler. Han kalder sig nemlig naturmand helt ind i sjælen.

- Selvom jeg kan være sur og frustreret, så dømmer naturen ikke. Den er der bare og rummer mig. Jeg kan ikke stresse, når det er så roligt, og det har jeg kunnet mærke, siden jeg var en lille dreng. Naturen giver mig en dyb indre ro og selvindsigt, og når jeg er der, er jeg ikke alene - jeg er sammen med naturen, forklarer Kim, som endda bogstaveligt talt har brugt naturen som sin medicin.

For små ti år siden var han nemlig sygemeldt med stress og depression, og den almindelige terapi gav ikke rigtig nogen resultater.

- Men i stedet begyndte jeg blandt andet at gå nogle lange ture og genopdaget den effekt, naturen har. Så jeg sagde tak for nu til psykologen og brugte naturen, og det hjalp mig tilbage på sporet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce