Annonce
Ugeavisen Kolding

Kim vil skabe markedsstemning i Kolding hver lørdag

Kim Aagaard Holm forsøger i øjeblikket at samle en række lokale fødevareproducenter til faste torvelørdage i midtbyen. Foto: Steffen Nielsen
Den 49-årige designer Kim Aagaard Holm drømmer om at starte en fast lørdagstradition med torvehandel i Kolding midtby. Det er især hensynet til klima og miljø, der driver ham.
Annonce

Kolding: Forestil dig Akseltorv en lørdag formiddag. Der er sort af mennesker, og de fleste af dem er her for at købe lokale madvarer. Rundt omkring på pladsen foran rådhuset står nemlig stribevis af boder med friske grøntsager, nyslynget honning, friskslagtet kød, lokalt produceret øl og et væld af andre madvarer fra Kolding og omegn.

Nogenlunde sådan drømmer 49-årige Kim Aagaard Holm om, at hver eneste lørdag vil komme til at se ud. I starten af året satte han sig nemlig for at stable faste torvelørdage på benene i Kolding. Først og fremmest med klima og miljø i tankerne.

- Jo mere jeg er blevet bevidst om klimaet, blandt andet på grund af min datter, føler jeg, at det også er en kamp, jeg skal gå ind i. Jeg har tænkt over, hvordan jeg selv kan bidrage, og det kan jeg i forhold til de lokale fødevarer, forklarer Kim Aagaard Holm, der som noget af det første skrev til borgmester Jørn Pedersen og spurgte, hvorfor der kun er torvehandel i Kolding på hverdage i almindelig arbejdstid.

- Der er jo ingen torvehandel i Kolding, når folk har fri, så jeg skrev til borgmesteren og spurgte ind til det. Han svarede, at kommunen meget gerne vil have torvedag om lørdagen, men de torvehandlende er i andre byer på det tidspunkt, fortæller Kim Aagaard Holm.

Kim Aagaard Holm

Er 49 år og bor i Kolding. Har to børn på 11 og 14 år.

Uddannet designer fra Designskolen Kolding og SDU. Arbejder for Dansk Varebilindretning i Sjølund.

Forsøger at samle lokale fødevareproducenter til faste torvelørdage i Kolding.

Interesserede kan kontakte ham på Facebook i begivenheden "Projekt Torvedage i weekenden i Kolding".

Annonce

Hurtig respons

Svaret fra borgmesteren fik dog ikke den 49-årige designer til at give op. I stedet begyndte han at lede efter andre, der kunne have interesse i at have en bod i midtbyen om lørdagen.

- Så jeg er gået i gang med at undersøge, om der er nogen lokale fødevareproducenter, der har lyst. Det kunne jo også være, at der var lokale handlende i byen, der bliver en del af det, siger han.

I første omgang skrev Kim Aagaard Holm et opslag på Facebook om sit projekt. Og næsten med det samme meldte den første fødevareproducent sig klar.

- Ret hurtigt var der en biavler, der henvendte sig, som har et stort netværk af økologiske avlere, siger han.

Annonce

Et tilløbsstykke

Ambitionen er, at torvelørdagene kan blive til virkelighed i løbet af 2020, og at det hurtigt kan blive et tilløbsstykke.

- Det kan give noget liv til byen. Jeg har et indre billede af markedsdagene i Aarhus. Jeg tror på, at det kan blive et brand, der kan trække folk til, siger Kim Aagaard Holm, som kun har planer om at være med i opstarten.

- Tanken er, at det skal være selvkørende, og at jeg ikke skal være en del af det, når det først er startet op, siger han.

Annonce

Gør noget

En stor del af inspirationen til at gøre noget for klimaet har Kim Aagaard Holm fået fra sin datter. Derfor er han også glad for at kunne vise hende, at man rent faktisk selv kan gøre noget.

- Min datter har sagt til mig, at det er typisk mig, at jeg sætter sådan noget i gang. Det er fedt at kunne påvirke hende på den måde også. Ligesom hun har påvirket mig til at starte hele dette projekt, spise mindre oksekød og så videre, smiler han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce