Annonce
Ugeavisen Kolding

Klar til torvelørdag: Louise finder ro i sit værksted

I værkstedet her arbejder Louise Stub med sine mange projekter. Denne dag er det et lille skab, som får en opfriskning med ny maling. Som oftest arbejder Louise med møbler i dårlig stand, som hun selv opkøber. Foto: Steffen Nielsen
Når de nye torvelørdage - Kolding Green Streets - får debut 30. maj, bliver det blandt andet med Louise Stub fra Lunderskov som handlende. Hun opkøber gamle, slidte møbler og giver dem nyt liv, men i mange år troede hun slet ikke selv, at hun var kreativ.
Annonce

Kolding: Pensler, rørepinde, lim og små bøtter med malingrester hober sig op på arbejdsbordet i det ene af Louise Stubs værelser i hjemmet i Lunderskov. I øjeblikket er hun i gang med at sætte en lille, slidt kommode i stand, og rundt omkring i rækkehuset kan man se eksempler på den lange række af unikke møbler, ophæng, lygter og meget andet, som kommer ud af Louises hobby - en hobby, som efterhånden har taget så meget om sig, at også drivhuset ude i haven er blevet inddraget som lager til de mange kreative kreationer.

Arbejdet med at sætte de gamle ting i stand - eller upcycle dem - er nemlig noget, som Louise virkelig er blevet bidt af, efter hun gik i gang for cirka 2,5 år siden.

- Når jeg kommer hjem fra arbejde, så ved jeg, hvad jeg skal i gang med, og selvom jeg ved, at der også skal sættes vasketøj over og handles ind, så går jeg ind i mit værksted. Når jeg siger til min samlever, at jeg skal lige ind på værkstedet lidt, så ved han godt, at jeg først kommer tilbage tre timer senere, griner hun.

Louise Stub

57-årige Louise Stub bor i Lunderskov og arbejder som faglig koordinator i det kommunale tilbud "Borger til borger".

I sin fritid bruger hun det meste af tiden på at opkøbe slidte og ødelagte møbler, som hun giver nyt liv og sælger på www.decouise.dk.

Fremover vil hun med jævne mellemrum være at finde til Koldings nye torvelørdage Kolding Green Streets på Akseltorv - første gang ved premieren 30. maj.

Annonce

Giver ro i hovedet

For Louise Stub er den kreative hobby blevet en slags mindfulness, der fungerer som en god modvægt til det daglige arbejde som faglig koordinator i Kolding Kommune.

- Jeg begyndte at lave nogle småting til mig selv og fandt ud af, at jeg får simpelthen sådan en ro i hovedet, når jeg går ind i mit værksted og kun har den ene ting i hovedet. Arbejdet er heroppe, siger hun og peger på hovedet.

- Så det at bruge den anden del af mig, det giver en god balance og giver mit hoved sådan en pause. Og så er det bare en stor tilfredsstillelse for mig, at det lykkes, og at jeg har skabt noget, som jeg selv kan bruge, forklarer hun.

Annonce

Troede ikke hun var kreativ

Når man ser Louise Stubs kreationer, er det svært at forestille sig, at hun først for alvor prøvede kræfter med at sætte møbler i stand for 2,5 år siden. Men det var først der, den 57-årige havde overskuddet til en kreativ hobby.

- Jeg tror, at det opstod ved, at jeg blev meget voksen, og mine børn blev også voksne, så pludselig havde jeg noget overskud og tid, som jeg ikke havde før. Jeg var inspireret af en veninde, som er super god til sådan noget, og hele hendes hus er faktisk selvgjort. Og så er der hele den grønne tankegang, og hvordan vi bruger og genbruger ting, som også er begyndt at påvirke mig, forklarer Louise, som selv har været overrasket over sine evner.

- Jeg troede faktisk ikke, at jeg var kreativ. Jeg var hestepige og brugte al min tid på det, så jeg udviklede ikke på min kreativitet som barn og ung. Men jeg har prøvet mig frem, og så har jeg hen ad vejen lært meget om materialer, og hvad der kan gå sammen og ikke kan gå sammen, forklarer hun og understreger, at det langt fra er alt indenfor arbejdet med de gamle møbler, hun er god til.

- Jeg saver for eksempel rigtig dårligt, og jeg får nogle gange nogle ideer, som min samlever siger, at det kan simpelthen ikke lade sig gøre, siger hun.

Louise Stubs hjem i Lunderskov er fyldt med hjemmelavede møbler. For eksempel dette lille bord. Foto: Steffen Nielsen
Annonce

Med på marked

Louise Stub sælger løbende ud af sine møbler på hjemmesiden www.decouise.dk, men ganske snart kan man også se nærmere på varerne på Akseltorv i Kolding, når hun bliver en del af de nye torvelørdage, der har debut 30. maj. Her vil hun med jævne mellemrum have en stand, når samlingen af møbler, plantekasser, ophæng, lamper med mere er til det.

- Jeg så Kims (Kim Holm, initiativtager til torvelørdagene, red.) opslag en dag og tænkte wow, det er da det, vi skal have. Jeg syntes, jeg matchede hele tankegangen med det i forhold til det lokale og bæredygtighed, og jeg fik sådan en romantisk forestilling om de markeder, man ser i udlandet, hvor de sælger hjemmelavede ting og hjemmedyrkede grøntsager, og jeg syntes, det lød rigtig hyggeligt, siger hun.

Når man træder ind i Louise Stubs rækkehus er et af de første møbler, man ser, denne reol, som hun selv har sat sammen. Foto: Steffen Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce