Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Coronapandemien giver os mulighed for at blive bedre mennesker

Der er ingen tvivl om, at jeg egentlig har lyst til at gøre som Harry Potter og lade være med at sige navnet, deslige omtale den for tiden altoverskyggende djævel corona. Jeg er også træt af emnet, men på den anden side, så er det ikke mange gange i livet, hvor man får muligheden for at anskue den måde, man lever på, på en ny måde og måske blive et bedre menneske.

Fordi vi har fået tid, har vi kunnet kaste os over de emner, der er vigtige, men ikke haster. Her taler jeg om det at skabe planer, visioner, planlægge for fremtiden og ikke mindst vedligeholde venskaber.

Selvom jeg sidder på kontoret og har et par opgaver, så kan man ikke ligefrem sige, at corona byder dagligdagen op til dans. Det skulle da lige være sofavals med Netflix. Der sker absolut intet socialt. Ingen ture i hallen og spille håndbold, samt hilse på de mennesker, man plejer at støde på. Færre besøg hos venner, ingen ture i biografen og i perioder ikke engang en tur ud og handle. Netværksarrangementer er aflyst, og der er ingen kunder at besøge. Umiddelbart trist, men også en mulighed.

I al den mørke, har der alligevel været nogle muligheder for at være en bedre version af os selv. Hvis vi overvejer hvad det gode liv i virkeligheden er, så har rammerne for at leve det bedre liv været til stede for mange. Hjemmearbejde har givet fleksibilitet, og mindre transporttid har hjulpet på hverdagstravlheden.

Normalt er vi styret af buldrende telefoner, Facebook der blinker og kolleger der forstyrrer, men pludselig har vi tid til visioner og store tanker. Privat har jeg talt meget mere og længere med mine gode venner på telefonen, end jeg normalt har tid og energi til. De fleste af os kan sikkert blive enige om, at opretholdelse af venskaber er noget af det vigtigste i livet, men før corona havde vi ikke altid tiden til at holde dem alle sammen vedlige.

Jeg har gået mange lange ture med gode venner og talt om smukke emner, som ønsker for fremtiden, kærligheden og balancen imellem arbejde og de private interesser. Jeg har vendt spændende virksomhedsideer og debatteret samfundsudviklingen i verden, hvor despoter som Trump, Erdogan og Orban er blevet vendt, med rigeligt input fra de mange podcasts om historie og politik, som jeg også har haft tid til at høre.

Hjemme har hele familien, mine to piger på 21 og 25, samt min kone og jeg, lavet en masse projekter sammen. Min ældste datter er blevet lidt af en håndværker og har lært at bruge rundsave, køre minilæsser og sammen med hendes mor, søster og kusine bygget den flotteste shelter. Mine to piger har nu sovet i shelteren de sidste 10 måneder og har oplevet primitivitetens skønne kontrast til det luksusliv et moderne menneske reelt lever i. Alle projekterne herhjemme har givet dem den håndværkerviden, som jeg fik med som gave fra min barndom, men som jeg aldrig fik givet videre til mine børn, da jeg også på nogle områder er faldet i curlinggryden.

Når det hele snart ender, så håber jeg bestemt, at jeg kan holde fast i nogle af de gode ting, som denne for vores generation største krise har ført med sig og vi bagefter husker, hvad der i virkeligheden er vigtigt. Glæder mig til vi ses på den anden side.


I al den mørke, har der alligevel været nogle muligheder for at være en bedre version af os selv.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce