Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Hilseretten er blevet genindført!

Danmarks nye nationalsport er gåturen. Voksne i flyverdragter og kaffe to go er blevet dominerende i landskabet, og vi går, og vi går. Det at mødes igennem bevægelse ude i naturen er blevet helt normalt det seneste års tid.

Hartesløjfen, Marielund, Djævlekløften og turen ud til Marinaen langs åen har jeg efterhånden travet mange gange nu. Jeg er sågar over kommunegrænsen af og til, bare for at få lidt variation i landskabet. Men ligegyldigt, hvor jeg går tur, har jeg opdaget en ny fællesnævner. Hilseretten er blevet genindført! Og jeg er vild med det!

På sådan en helt almindelig gåtur får jeg sendt et ”hej hej”, et stort smil og et ”god tur” videre til dem, der krydser min vej. Jeg modtager lige så mange hilsner og smil retur. Sådan en kæmpe klump af imødekommenhed og fællesskab har jeg altså ikke oplevet på stierne ude i naturen, som her under nedlukningen. Humøret får lige et ekstra hak opad efter sådan en tur, og man bliver tanket op af god energi.

Når samfundet så småt åbner op igen, håber jeg, at den gode energi, gåturen giver, bliver transformeret over til foreningslivet og træningscentrene. For jeg ved, at der findes en reel bekymring for, om vi nu også vender tilbage. Mange af de her mødesteder har nemlig mistet rigtig mange medlemmer det seneste års tid. Vi skal værne om de her mødesteder. For ud over bevægelse, så giver et medlemskab i en idrætsforening nemlig også en adgangsbillet til et unikt fællesskab.

Det, jeg selv oplever, når jeg står der med træningstøjet på, er, at alle er lige. Om det er til fodbold, padel-tennis eller i et træningscenter, så er man ikke noget i kraft af ens erhverv eller uddannelse. Man er derimod noget i kraft af ens adfærd, og det man bidrager med til fællesskabet. Jeg er bare Lise, når jeg er til træning. Måske er man den, der er god til at motivere andre, den der får sejren i hus, eller den der lige kommer med en sjov bemærkning og sikrer den gode stemning. Samtidig kommer der bevægelse på og sved på panden. Det er godt for krop og sjæl, og det er derfor, at idrætsforeningerne og bevægelse i fællesskab med andre er så vigtigt. Det giver så meget på forskellige parametre.

At et medlemskab så udenfor banen også kan være grobund for fantastiske venskaber og netværk, det er bare en kæmpe sidegevinst.

For nogen kommer det til at kræve et ekstra stort tilløb at komme i gang igen efter nedlukningen. Andre skal måske bare lige have et lille puf for at komme i gang. Jeg ved, at der ude i idrætsforeningerne og i træningscentrene står topmotiverede trænere og instruktører klar til at tage godt imod os. Og de ved godt, at vores form kunne være bedre, at vi kæmper med motivationen og de ekstra corona-kilo, så lur mig om der ikke er planlagt en blød landing til os, når træningen starter op igen.


Men ligegyldigt, hvor jeg går tur, har jeg opdaget en ny fællesnævner. Hilseretten er blevet genindført! Og jeg er vild med det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Ugeavisen Kolding

Nej, sagde vi

Ugeavisen Kolding

Klumme: Fest i gaden

Annonce