Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: På kanten… lidt endnu

Vi kan vist alle blive enige om, at året 2020 står som et år fyldt med kaos, uvidenhed, afmagt og ulykkelighed. Det har på mange måder været et år, hvor de mørke skyer har ligget tungt over byen, og hvor det har været meget svært at finde de små lysglimt. Som selvstændig erhvervsdrivende i restaurationsbranchen har året ligeledes budt på et pres længere mod afgrunden, end jeg nogensinde troede, jeg skulle opleve.

At have en forretning der ikke tilpasser sig sine gæsters behov er én ting. At være ude af stand til at kunne styre sine økonomiske ressourcer, og derfor kunne risikere at gå konkurs med sin forretning er en anden ting. Men at udefrakommende faktorer i sådan en grad, går ind og negativt præger den måde, man kan og gerne vil drive sin forretning på, er næsten ubærligt.

Af gode grunde bliver man iværksætter for at være kaptajn på eget skib. Når man så kan se, at skibet langsomt synker og der ikke er nogen vej udenom, er det måske alligevel her det lille lysglimt kommer i spil igen. Lysglimtet har måske i virkeligheden hele tiden været der i form af byen, vi bor i, og menneskene vi omgås med. For at stå på kanten i Kolding, var måske ikke det værste sted man kunne stå. Afgrunden var der. Presset var der. Alligevel var der en sikkerhedsline for os. Nemlig Koldings borgere.

Symbolsk, metaforisk og måske alt for meget, er den ovenstående beskrivelse, men ikke desto mindre er det den følelse, jeg tager med mig, når Covid-19-kaos og lockdown er slut. Følelsen af at vi bor i en by, hvor man passer på hinanden, bakker op hvor der brug for det, og ønsker hinanden det godt. Vi har fået uendelige positive tilkendegivelser fra kunder, kollegaer, venner og bekendte rundt i byen, der alle ønskede, at vi klarede os igennem. I en hård tid gjorde I tingene langt nemmere, og på de svære dage var det nemmere at komme ud af sengen. Tak!

For Kolding er en forstad, der er blevet storby uden at vide det. Min opfattelse er, at vores fællesskabsfølelse ligger på niveau som hvis vi boede i en mindre forstad, vores omgivelser er bare vokset omkring os i mellemtiden. For Kolding er nemlig både velsignet med kunst, kultur, musik og shopping, der kan måle sig med de større i byer i Danmark, og byen fortsætter sin konstante positive udvikling. En udvikling som vi i december måned ligeledes måtte sande i høj grad også kom til midtbyen. Om den var på lånt tid eller ej, men at se Kolding midtby fyldes med julehandlende kunder som var det 1980, var endnu et af årets helt store lysglimt. At det desværre var på bekostning af et lukket storcenter, er på ingen vis at foretrække, og vi sender fortsat vores kollegaer i centeret kærlige tanker.

Det positive bestod dog i den gode stemning og glæden blandt byens borgere ved at have en midtby fyldt med liv. Og måske når alt dette er overstået, så er vi alle trætte af at sidde hjemme bagved vores computere og internethandle, hvor vi i stedet genkalder glæden, vi fik af at gå rundt og opleve liv i en fyldt midtby. For det kunne da være fantastisk, at vi ud af dette kaos kunne tage noget så positivt med os som en genfødt midtby.

Det kan godt være, vi står på kanten lidt endnu, men i det mindste er vi i Kolding. Sammen.


Det kan godt være, vi står på kanten lidt endnu, men i det mindste er vi i Kolding. Sammen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce