Annonce
Ugeavisen Kolding

Kokkekompagniet er historien om 20 års succes

Humøret er altid højt i køkkenet på Hesselly, hvor Thomas (t.v.) og Jesper hjælper til med diverse opgaver, så er de nemlig nemme at få fat på for medarbejderne. Foto: Louise Lauritsen
19. november er det 20 år siden, kokkene Thomas Hansen og Jesper Larsen startede Kokkekompagniet, som siden har leveret mad til utallige fester og frokostordninger. Jubilæet er allerede blevet fejret med de 32 medarbejdere.
Annonce

Kolding: Det hænder, at der lige er lidt ekstra med i leveringen, når man bestiller mad fra Kokkekompagniet i Kolding. Det kan være i form af brød, kage, salat eller et fad med noget, som man slet ikke havde bestilt, men som man alligevel lige fik med i prisen. Samtidig kan man altid være sikker på, at der er mad nok. For det er en fast filosofi i firmaet.

- Man skal ikke stå og mangle. Værterne skal kunne slappe af og vide, at der er mad nok. Og har vi lidt overproduktion en uge, så vil vi hellere glæde folk med lidt ekstra end at sætte det på hylden, forklarer Thomas Hansen, som driver Kokkekompagniet på 20. år sammen med sin kompagnon Jesper Larsen.

Det har de gjort med så stor succes, at de har haft fremgang alle år.

- Vi er ikke de billigste, men heller ikke de dyreste. Vi har fundet et godt niveau, vurderer Thomas.

- Det vi laver, skal være noget, vi selv gider spise, og jeg synes, vi har fundet en linje, hvor vi godt kan være det bekendt, supplerer Jesper.

Kokkekompagniet

Drives og ejes af Jesper Larsen og Thomas Hansen.

Jesper er uddannet kok og bager.

Thomas er uddannet kok og tjener.

De to mødte hinanden på Restaurant Admiralen.

I 1999 startede de Kokkekompagniet.

Firmaet beskæftiger i dag 32 medarbejdere.

På hverdage leverer de 2.600 frokostkuverter fordelt på ca. 80 kantiner.

Derudover leverer de mad til selskaber med helt op til 2.000 deltagere.

Kokkekompagniet er flere gange blevet kåret som vækstgazelle af Dagbladet Børsen.

Firmaet har kun oplevet fremgang siden starten.

19. november er dagen for 20. års jubilæet.

Det er allerede fejret med medarbejderne på Restaurant Treetop i Vejle.

Se mere på www.kokkekompagniet.dk.

Annonce

Det startede som hobby

De to mødte hinanden på Restaurant Admiralen i Kolding, hvor Thomas stod i lære. Jesper var køkkenchef på Sdr. Bjert Kro men hjalp indimellem til på Admiralen. Arbejdspladserne blev senere skiftet til to kantiner, hvor de stod for driften af hver deres, og samtidig spirede ideen om et samarbejde om levering af mad til selskaber og særlige lejligheder.

- Vi blev faktisk opfordret til at starte op sammen, så det gjorde vi. Vi drev hver vores kantine, og så havde vi det her ved siden af om eftermiddagen, fortæller Jesper, der er uddannet kok og bager.

- I starten var det rent på hobbyplan. Vi mødtes om torsdagen og leverede til selskaber i løbet af weekenden. Men så voksede det bare lige så stille og roligt til at blive syv dage om ugen, vi havde leveringer ud af huset, uddyber Thomas, der er uddannet tjener og kok.

Så efter tre år med både kantinedrift og eget firma ved siden af, besluttede de sig for at sige op.

- Det var vildt at sige op, kan jeg huske. Men vores chefer vidste jo godt, at vi havde travlt med vores eget, fortæller Jesper.

- Ja, hver gang vi skulle snakke løn, så bad vi ikke om lønforhøjelse men om mere fritid, så vi kunne køre vores eget, griner Thomas.

Annonce

Vi er meget forskellige

Det har aldrig været det personlige venskab mellem de to kompagnoner, som har drevet Kokkekompagniet.

- Da vi startede, var vi ikke venner. Vi kendte bare hinanden og havde den samme glæde ved at lave mad og glæde andre med det, forklarer Jesper.

Han er passioneret lystfisker i sin fritid, mens Thomas spiller både golf, fodbold og padeltennis.

- Nu er vi venner. Men vi har stadig hver vores hobbys. Det har været en kæmpe fordel, at vi aldrig har været sammen 24-7, og så er vi bare meget forskellige, og det er en styrke, slår Thomas fast.

Han er den af de to, som tager sig mest af det administrative godt bakket op af tre medarbejdere på kontoret.

- Thomas tegner linjerne, og så bliver vi enige om det. Jeg har mange ideer, og dem sorterer Thomas så i. Han er bedre til at eksekvere, smiler Jesper, som tydeligt husker tiden, hvor Kokkekompagniet bestod af en håndfuld medarbejdere.

- Der var vi bare en flok venner, der lavede mad. Men nu er det ligesom blevet alvor.

Jesper (t.v.) er uddannnet bager, og derfor bager Kokkekompagniet alle sine brød og kager selv. Her er det en brownie, der er klar til at tage ud af ovnen. Foto: Louise Lauritsen
Annonce

Leverer til 80 kantiner

I dag tæller Kokkekompagniet 32 medarbejdere, og det skyldes, at Jesper og Thomas kun har haft fremgang i forretningen gennem alle 20 år.

- Da finanskrisen kom, betød det, at folk i højere grad holdt festerne hjemme, og så bestilte de maden hos os, så i den periode voksede vi også.

De senere år er fremgangen trukket af, at mange firmaer har valgt at lukke kantinen og i stedet få maden udefra. Lige nu leverer Kokkekompagniet frokost til mere end 80 kantiner, hvilket løber op i 2.600 kuverter til frokost hver dag.

Til at hjælpe sig med at holde styr på det hele har de ansat to køkkenchefer, den ene har været med dem i 17 år.

- Vi har tillært os at styre mange mennesker. Vi er jo kokke, så det har været en kæmpe ting at gå fra at være Jesper og jeg til, at vi nu er 32 medarbejdere. Det kræver noget, uddyber Thomas, som ikke lægger skjul på, at han har en meget konservativ tilgang til pengesager.

- Vi går med livrem og seler. Pengene skal være der, før vi investerer.

Det gjorde de senest i 2016, da Kokkekompagniet købte Hesselly 9, hvor de råder over 1400 kvadratmeter køkken. Det slår til i hverdagen, men ved store selskaber som fx de 2000 kuverter til Mammutfesten på Munkensdam Gymnasium, er der pres på.

Annonce

Mad-moden skifter

Apropos Mammutfesten, så blev der i år bestilt 150 vegetarkuverter til festen. Det er det største antal vegetar-bestillinger, Kokkekompagniet nogensinde har modtaget. Og de har ellers været igennem en del forskellige madtrends i løbet af de 20 år.

- Da var startede, var det økologi, som var meget oppe. Så blev det fiber, og nu er det vegetar og klimamad, remser Jesper op.

Han er dog endnu ikke er blevet præsenteret for ønsket om at bruge plantefars i maden.

- Lige nu er trenden, at der bliver spist mindre kød. Det er ikke længere afgørende, hvor stor hakkebøffen er, men folk vil stadig gerne have tarteletter og de klassiske ting, siger Jesper.

- Folk har mange gode ideer og intentioner omkring mad, men når vi kommer frem til facit, så ser de også på økonomi og holdbarhed, lyder det fra Thomas.

Hos Kokkekompagniet bruger de så vidt muligt danske råvarer.

- Men vi går ikke på kompromis. Det skal smage godt, ellers vælger vi noget andet.

Annonce

Nyt projekt

Thomas og Jesper har valgt at fejre jubilæet med medarbejderne. Og det er faktisk allerede sket.

- Vi har lige været afsted med hele personalet og påhæng på Treetop i Vejle, hvor vi fik den store menu med 20 serveringer, fortæller Jesper.

Kokkekompagniet har også selv aktuelle ambitioner om at kunne servere udsøgt mad for selskaber. Deres nyeste idé er nemlig at lade en af deres fastansatte kokke, Joakim Spang, drive selskabslokale i kantinen i Kolding Åpark 1.

- Forsamlingshusfesterne er næsten uddøde, for forsamlingshusene er blevet for gamle til, at folk synes, det er hyggeligt at holde fest der, så derfor prøver vi nu med "Spangs - helt enkelt". Vi kunne godt tænke os lige at steppe den en tak op med det her sted, så det bliver spændende, lyder det fra Thomas og Jesper.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce