Annonce
Ugeavisen Kolding

KOLDING: Anlæg af ny kæmpemarina til 1000 både skal snart i gang

Når man ankommer til Marina City ad stien langs åen inde fra byen, fortsætter løbeturen på havnepromenaden ud mod Fjorbyen med boliger på kunstige øer, fjordbad m.v. Det er COBE-arkitekterne og Rambøll, der har lavet idéoplægget til Marina City.

Nu er Kolding Kommune for alvor gået i gang med planlægningen af ny havnebydel.

Annonce

Senest om tre år skal anlægsarbejdet med en ny marina med plads til 1000 lystbåde på sydsiden af fjorden være i fuld gang.

Det siger borgmester Jørn Pedersen (V), efter at byrådet har bevilget fem millioner kroner til at få lavet et detailprojekt for en helt ny havnebydel, Marina City, på den nuværende Marina Syds placering. På lidt længere sigt skal Marina City også rumme en masse attraktive boliger - op til 400, hvoraf nogle skal bygges på kunstige øer.

Selve marinaen bliver med borgmesterens ord et "turistmekka med caféliv, foreningsliv og optimale sports- og sejlerfaciliteter", og han tør godt love, at den er færdig inden udgangen af næste byrådsperiode.

Den del af projektet, som kaldes Skovbyen, og som er boliger bygget på land, skal nok også lykkes, forudser han.

- For der er intet til hinder for Skovbyen, og jeg tror, at investorerne er der. Vi ser jo en kæmpeopblødning i markedet i øjeblikket, og vi har dokumenteret en reel tilflytning. Til gengæld bliver det vildt spændende at se, om vi får lov til at lave en opfyldning ud i fjorden, så det virkelig kan lykkes at skabe en hel ny bydel, siger Jørn Pedersen.

Kolding Kommune er allerede i dialog med store investorer, som er interesserede i at kaste penge i byggeriet af boligerne i den nye havnebydel ved Marina Syd, oplyser by- og udviklingsdirektør Thomas Boe.

Han forventer, at hans forvaltning er klar til at sende de første lokalplaner for Marina City i offentlig høring om et års tid til halvandet.

Anledningen til det store projekt er, at Lystbådehavn Nords lejekontrakt med Kolding Erhvervshavn på nordsiden af fjorden udløber i 2017, og at tidligere byråd har lovet lystsejlerne, at de nok skal få en ny marina i stedet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce