Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding beholder lyntest-center: Nu rykker det ned i midtbyen

Foto: Google Street View
Også fremover kan borgerne i Kolding få lavet en lyntest for corona helt lokalt. Selv om det fra i næste uge er et nyt firma, der står for de hurtige test i Region Syddanmark, kan de stadig foretages i Kolding.
Annonce

Kolding: Man kan også i fremtiden få lavet en kviktest for corona i Kolding.

Fra på mandag er det ikke længere Falck, der står for lyntestene i Region Syddanmark, og i sidste uge så det ud til, at den nye udbyder, Carelink, ville droppe Kolding som hjemby for et fast lyntestcenter til fordel for Vejle.

Men det står nu klart, at Carelink opretter et lyntest-center i den gamle VUC-bygning på Ålegården, og dermed kan man fortsat blive testet hurtigt helt lokalt.

Siden meldingen om ikke længere at tilbyde kviktest i Kolding kom i sidste uge, har man fra politisk side i Kolding arbejdet for at få dét ændret, og indsatsen bar frugt tirsdag, hvor aftalen mellem Region Syddanmark og Carelink faldt helt på plads.

Dermed kan borgerne i Kolding fortsat få foretaget både lyntest, hvor man får svar på, om man er coronasmittet i løbet af 15-30 minutter, og de såkaldte PCR-test, hvor man bliver podet i halsen og får svar i løbet af typisk mellem 24 og 72 timer. PCR-testene bliver lavet i det offentlige testcenter på Kokbjerg.

Selv om lyntestene, som foretages ved næsepodning, sker i privat regi, vil de stadig være gratis at få foretaget.

Annonce

God udnyttelse

Kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, glæder sig over, at Carelink kan tilbyde lyntest i mere centralt beliggende omgivelser i den gamle VUC-bygning på Ålegården.

- Vi har forsøgt at finde en placering i et område, hvor folk kommer naturligt, og hvor flest muligt har adgang til. Der holder en bus lige udenfor de nye testlokaler, og der er flere andre buslinjer i nærheden. Det her en god måde at udnytte en tom bygning på, fortæller Thomas Boe.

Bygningen, der i dag står tom, blev for nylig købt af Kolding Kommune, der vil indrette kommunal forvaltning der.

Arbejdet med at rykke kommunale medarbejdere ind i den gamle VUC-bygning bliver dog ikke forstyrret af, at der i første omgang bliver lyn-testcenter i den tidligere kantine i bygningen, da planlægningen af flytningen tager lang tid.Vi har forsøgt at finde en placering i et område, hvor folk kommer naturligt, og hvor flest muligt har adgang til. Der holder en bus lige udenfor de nye testlokaler, og der er flere andre buslinjer i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce