Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding byder studerende velkommen med koncerter, foredrag og sved på panden

Sidste år var der også bevægelse på programmet ved studiestartsfestivalen Kontur. I år er festlighederne delt op i fire eftermiddage for at undgå for store forsamlinger. PR-foto: Peberman
Den årlige studiestartsfest er aflyst, men i stedet får byens studerende fire eftermiddage med en række forskellige aktiviteter, som er åbne for alle.
Annonce

Kolding: Normalt bliver studieåret i Kolding skudt i gang med en stor endagsfestival med masser af musik og aktiviteter på campus-området.

Sådan bliver det ikke i år, hvor coronapandemien sætter sine begrænsninger.

Det skal dog ikke forhindre de studerende i at starte med en fest, og Studieby Kolding arrangerer derfor fire dage i september med fest, musik, viden og motion, hvor alle er velkomne til at være med, men hvor de studerende får fortrinsret.

- På grund af corona-situationen ved vi på nuværende tidspunkt ikke, om vi kan få lov til at holde et stort samlet event for alle nye studerende. Men fordi intro-aktiviteterne er så vigtige for at falde godt til i studiemiljøet og i byen, har vi i stedet valgt at lave en række mindre events, som bliver spredt ud over hele september. Dermed undgår vi større forsamlinger, men sikrer samtidig, at der bliver taget godt imod de nye studerende, og vi får vist dem, at Kolding er en levende studieby, fortæller studiebykoordinator Malu Uldall Møller i en pressemeddelelse.

Annonce

Gratis at være med

Aktiviteterne bliver skudt i gang fredag den 4. september fra klokken 16 til 18, hvor DJ-duoen Slice Girls vender plader på Studieprammen på åen mellem SDU og IBA.

Fredag den 11. september byder studiebyen velkommen til en eftermiddag med pop-koncert, blomsterbinding, fredagsbar og kreative loungeområder mellem klokken 16 og 19.

De studerende får også mulighed for at blive klogere på FNs verdensmål, når journalist Esben Bjerre giver et oplæg om, hvordan det egentlig går med den fælles plan for en mere bæredygtig verden. Arrangementet kommer til at foregå den 16. september fra 17-18.

Til sidst er der mulighed for at få lidt sved på panden, når campusområdet den 23. september klokken 16-19 bliver omdannet til en sportsplads, hvor man kan afprøve et udvalg af byens sportstilbud, blandt andet stand up paddle, yoga og boksning.

Alle arrangementer er gratis og foregår udendørs på campuspladsen ved SDU. Det fulde program for arrangementerne bliver offentliggjort på Studieby Koldings Facebookside.


Fordi intro-aktiviteterne er så vigtige for at falde godt til i studiemiljøet og i byen, har vi i stedet valgt at lave en række mindre events, som bliver spredt ud over hele september.

Malu Uldall Møller, studiebykoordinator
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce