Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding-elever skal udvikle ideer til bekæmpelse af madspild

Ud over 8. A fra Brændkjærskolen indgår elever, lærere og fagpersoner fra Ballerup, Fredericia, Gentofte, Herning, Silkeborg, Skanderborg og Vejle i projektet. Foto: Kolding Kommune.
Annonce

Kolding: Hvordan laver man en ny madspildsapp? Kan man putte mere information i en stregkode? Spørgsmål og ideerne fyger rundt i klasseværelset i 8. A på Brændkjærskolen, så klasselærer Nicolai Bøllehus skal være på dupperne for at svare og dirigere de mange ivrige elever.

Anledningen til det overvældende engagement i emnet madspild er, at klassen i disse uger deltager i et landsdækkende projekt, unge stopper madspild, der skal hjælpe Kolding Kommune - og senere regeringen - med at nedbringe madspildet.

Klassen undersøge her hvor, hvordan og hvorfor madspild opstår i lokalsamfundet, hvorefter eleverne over tre dage skal udvikle forslag til at bekæmpe madspildet. Repræsentanter fra klasserne mødes efterfølgende med fødevareminister Mogens Jensen på Ungdomsøen i Øresund for at høre hans kommentarer på de mest interessante forslag.

- Når vi smider mad ud, har vi spildt en masse ressourcer på at producere det, og det er rigtig skidt for klimaet. Derfor har vi brug for alle de gode ideer, vi kan få på det her område. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at se, hvad de unge er kommet på, når jeg mødes med dem den 2. oktober, siger fødevareministeren.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Gør kommunen giftfri

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Juletoget aflyses

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Philip droppede ud af gymnasiet for at satse på sin virksomhed: Et uventet 12-tal blev starten på hans iværksættereventyr

Ugeavisen Kolding

Vind godteposer til hele klassen: I år bringer julemanden søde sager ud til skoler og børnehaver

Ugeavisen Kolding

Julemandens Hus bliver ikke åbnet for besøg i år

Ugeavisen Kolding

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Annonce