Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding får endnu mere udeservering denne sommer

Cafeen Pukka Mocha i Østergade er et af de steder, der har fået lov til at brede udeserveringen mere ud. Foto: Steffen Nielsen
I alt syv forskellige restaurationer i Kolding har fået ekstraordinær tilladelse til udeservering på grund af coronakrisen.
Annonce

Kolding: Der bliver endnu bedre muligheder end normalt for at nyde en kold fadøl, en kop kaffe eller noget hurtigt mad i sommersolen denne sommer.

Efter at Kolding Kommune har åbnet op for ekstra udeservering i kølvandet på coronanedlukningen har i alt syv spisesteder, cafeer og værtshuse fået tilladelse til at stille flere borde og stole op udenfor.

Målet med at åbne for ekstra udeservering er at give restaurationer bedre vilkår, mens de skal overholde de forskellige corona-restriktioner, og at få gang i midtbyen igen efter nedlukningen.

Hos cafeen Pukka Mocha i Østergade har ejer Michael Madsen fået tilladelse til at brede sig over et større areal end normalt. Butikslokalet ved siden af cafeen står tomt, og han har derfor fået lov til også at sætte borde og stole op foran nabofacaden.

- Jeg havde kalkuleret med ni borde herude, men afstandskravene siger jo, at der skal være en meter mellem de forskellige selskaber, så jeg har kun plads til fire borde foran min egen facade. Men så længe lokalet ved siden af er ledigt, har jeg plads til alle mine borde, siger han.

Mens den ekstra tilladelse til udeservering har betydet, at Michael Madsen kan beholde alle sine udendørs borde, så er han anderledes udfordret indenfor.

- Der har jeg skåret pladserne ned fra 16 til 11, så det er hårde tider, siger han.

Annonce

Plads til færre

Et andet sted, som har taget imod tilbuddet, er Knuds Garage. Her har indehaver Ulf Jensen fået lov til at sætte fire borde og otte stole ekstra op på fortovet ud mod Munkegade, så han på den måde har lidt mere plads til gæsterne.

- Vi kan jo ikke have særligt mange på grund af corona i forhold til, hvad vi plejer, så vi var nødt til at finde noget mere plads, siger han.

Pladserne på fortovet er stillet op i hele værtshusets åbningstid.

- Det bliver ikke brugt sindssygt meget, men folk kan sidde der, hvis der ikke er plads indenfor, og nogen bruger det til at sidde og ryge, forklarer Ulf Jensen.

De har fået lov

Bykroen, Haderslevvej

Trattoria Piccola Italia, Haderslevvej

Wok Pop, foran Sankt Nicolai Kirke

Pukka Mocha, Østergade

Knuds Garage, Munkegade

Ristorante Fratelli, Banegårdspladsen

Gorms, Akseltorv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce