Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding: Hansenberg indvier nyt fiskeanlæg

Hansenberg indvier fredag et minirecirkuleringsanlæg, der gør skolen i stand til som det eneste sted i landet at tilbyde uddannelsen til landmand med retningen akvakultur - opdræt af fisk og skaldyr. PR Foto
Annonce

Kolding: Dansk Akvakulturs uddannelsesudvalg og erhvervsskolen Hansenberg i Kolding har gennem længere tid arbejdet på at lave et såkaldt minirecirkuleringsanlæg på skolen, og anlægget er klar til indvielse fredag 10. januar.

Hansenberg er det eneste sted i landet, der tilbyder uddannelsen til landmand med retningen akvakultur - opdræt af fisk og skaldyr. Med anlægget får eleverne på uddannelsen praktisk erfaring med fiskeyngel under skoleforløbene.

- Branchen mangler faglært arbejdskraft, og der er udfordringer med at få rekrutteret nok elever til uddannelsen. En af grundene er, at det er en relativ ukendt branche. Med det her nye anlæg kan elever allerede på grundforløbet prøve faget af i praksis, hvilket kan være med til at øge både viden og interesse for fiskeopdræt, siger skolechef ved Organia på Hansenberg, Niels Peter Hansen.

Det er borgmester Jørn Pedersen, som klipper snoren over.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce