Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding Madhjælp oplever stor villighed til at hjælpe

Ønskelisten med madvarer fra Kolding Madhjælp bliver delt ud til kunderne i Rema 1000 Agtrup. Mange af dem kommer retur med varer til madhjælpens vogn. Foto: Louise Lauritsen
Folk er blevet mere bevidste om, at der er familier, som har brug for julehjælp, og derfor er de villige til at donere madvarer til fx Kolding Madhjælp.
Annonce

Kolding: Ja, de fleste kender godt til Kolding Madhjælp, og mange tager da også imod foreningens ønskeliste til madvarer, mens de haster ind i Rema 1000 i Agtrup. Her har Ida Jørgensen og hendes datter Pernille Jørgensen taget opstilling ved indgangen med en indkøbsvogn, hvorpå der er sat et Kolding Madhjælp-skilt. Alle de varer, der lander i denne vogn, går til madhjælpens julepakker, som de i år har sat sig for at lave 61 stk. af.

- Det var da smart med sådan en liste, så kan vi jo se, hvad I har brug for, siger en dame og kigger i vognen, så hun kan supplere med nogle af de ting, der endnu mangler.

Lidt senere kommer hun ud med mel, sukker og nødder i favnen. Det hele bliver lagt i madhjælpens vogn, og Ida Jørgensen takker så hjerteligt, at man næsten skulle tro, maden gik direkte hjem i hendes eget skab.

Og sådan har hun det også lidt. Hun mangler ikke selv noget til jul, men glæden ved at kunne samle ind til dem, der gør, stråler ud af hende.

- Ja, vi redder julen for folk med vores julehjælp. Folk bliver så glade og taknemmelige, når de kommer og henter deres julepakke, fortæller Ida Jørgensen og betoner, at det ikke kun er til jul, Kolding Madhjælp er på banen.

- Hver 14. dag året rundt har vi besøg af 60-70 mennesker, som kommer og henter mad hos os, og det er helt afgørende for dem og deres familier, at de kan det.

Ja, vi redder julen for folk med vores julehjælp. Folk bliver så glade og taknemmelige, når de kommer og henter deres julepakke.

Ida Jørgensen, Kolding Madhjælp

Annonce

Villige til at hjælpe

En mand i arbejdstøj stikker hovedet ud i indgangspartiet og spørger, om det er ok, at han køber en gås og lægger i kurven. Ida Jørgensen forklarer, at de hellere vil have en and, men dem kan han ikke finde. Så må Ida en tur ind i butikken og hjælpe. Lidt senere lander to ænder i kurven.

- Det er helt vildt. Det er godt nok sjældent, at vi får ænder. Dem plejer vi at købe selv til sidst, siger en glad og rørt Ida Jørgensen, mens hun takker manden.

- Villigheden til at hjælpe og donere madvarer er størst, når vi står ved vognen som i dag. De fleste kender os og har hørt om Kolding Madhjælp, og de vil gerne hjælpe. Også når vi skriver på Facebook, at vi mangler mad, så kommer der straks folk med mad til os. Det er rigtig godt, siger Ida Jørgensen.

- Folk er blevet mere bevidste om, at der er nogle, som har brug for hjælp, supplerer Pernille Jørgensen.

Endnu en glad giver kommer forbi indkøbsvognen med varer fra ønskelisten. Han vil høre, hvor længe vognen bliver stående, for han drejer ting i træ og vil gerne komme forbi med nogle mandelgaver. Også det tilsagn modtages med begejstring af madhjælpen.

Annonce

Hjælper mange

Får man en julepakke fra Kolding Madhjælp, så indeholder den alt til en traditionel juleaften med and, rødkål, brunede kartofler og risalamande til dessert. I år vedlægger Kolding Madhjælp også fribilletter til både Koldinghus og Slotssøbadet.

- Det er typisk folk på overførselsindkomst, som henter mad hos os. Vi har også mange, som er henvist til os fra deres sagsbehandler i kommunen, fortæller Ida Jørgensen, som vurderer, at behovet for madhjælp generelt er stigende.

Derfor glæder hun sig ekstra meget over, at Kolding Madhjælp er med i den nye koordinerede ansøgning om julehjælp i år.

- Så hjælper vi samlet set så mange som muligt.

I år er det fjerde gang, Kolding Madhjælp laver julepakker.

Kolding Madhjælp

Et fællesskab af frivillige, der arbejder for, at ingen kommer til at gå sultne i seng i Kolding og omegn.

Har åbent hver 2. søndag i ulige uger for indlevering og udlevering af mad fra kl. 14 - 16.

Har lokaler på Esbjergvej 108, 6000 Kolding

Tager imod mad fra private, forretninger, foreninger og supermarkeder.

Modtager mad med lang holdbarhed eller som kan fryses.

Så var der gevinst. Manden her donerede to ænder til Kolding Madshjælps indsamling til årets julehjælp. Foto: Louise Lauritsen
Tirsdag modtog Kolding Madhjælp en donation på 25.000 kr. fra Go On, der har kåret madhjælpen som årets lokale forening i Region Syddanmark. Pengene skal bruges til mad, herunder årets julehjælp. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce