Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding med kant: Fuld skrald på lyset

Michael Mølbæk.
Annonce

Efteråret er for længst startet og bliver snart efterfulgt af vintermånederne – december, januar og februar.

Samtidig hænger corona som en mørk sky over os, og vi ved ikke, om den har tænkt sig at lyne og tordne i morgen eller trække en smule i baggrunden. Vi er vidst alle sammen ved at være godt og grundigt trætte af at snakke om smittetal, coronavirus, podepinde, svælgprøve, værnemidler, flokimmunitet, smitteopsporing, og jeg kunne blive ved. Faktisk er 33 nye ord relateret til covid-19-virussen netop blevet tilføjet i Den Danske Ordbog.

Manglen på lys og alt for meget corona-snak betyder, at der virkelig er brug for, at vi selv kaster glimmer på hverdagen og sætter fuld skrald på lyset. Det er svært at få lys nok her i vinterhalvåret, og samtidig med at vi pga. corona ikke kommer så meget ud, så må vi gøre noget andet!

Normalt er min holdning, at julebelysningen først skal tændes første søndag i advent, men i år kan det ikke gå hurtigt nok med at få det tændt. Op med lyskæderne, fuld skrald på batterierne og elektriciteten. Så må vi spare på strømmen på et andet tidspunkt. Og netop i år tænker jeg ikke, at det behøver komme ned i slutningen af december. Lige præcis i år kan det for min skyld blive hængende indtil solen igen kaster sit lys på os.

Mellem corona-skyerne er der heldigvis masser af gode spot i Kolding og omegn, hvor man kan tanke energi og lys. Så når hjemmekontoret bliver for mørkt og luften for tung, så skynd dig at flygte ud af det – bare en lille halv time kan gøre underværker. Jeg er også sikker på, at din chef vil give dig lov, for med luft til krop og sjæl bliver du helt sikkert mere effektiv og klarttænkende.

Vi er jo så heldige at bo i Kolding, hvor vi har det hele lige uden for døren: Kolding Fjord, Marielundskoven, Slotssøen, Troldhedestien, et utal af hyggelige gå- og cykelstier, Kolding Å, Geografisk Have og hyggelige gågader med gode specialbutikker.

Frisk luft taler også for, at du foretager dine julegaveindkøb i midtbyen, og på den måde er du også med til at støtte de lokale butikker. Jeg vil gerne slå et slag for specialbutikkerne, som samtidig kan give dig en unik service og rådgivning – noget som de mange webshops, der er skudt op de sidste par år, glemmer en smule. Jeg er selv indehaver af en webshop, men jeg har fokus på at være lokalt forankret og give en god service – både online, over telefonen og når kunderne kommer ind på mit kafferisteri. For service er halvdelen af varen.

Efterår- og vintermånederne betyder naturligvis også, at naturen er mere våd og kold, og det kan være svært at komme ud over sofakanten eller kontorstolen, men så er gravel måske noget for dig. Jeg er bidt af en gal cykel og elsker cykelsporten – både mountainbike og landevejscykling. Nu er en helt ny disciplin slået igennem i Danmark – gravelcykling. Det er en blanding af cykelcross og landevejscykling, men en gravelcykel er mere komfortabel, da den er mere stødabsorberende og dermed behagelig at sidde på på de ujævne grusstier. Det betyder også, at de fleste motionister kan håndtere en gravelcykel, og det kræver ikke de store evner på en cykel.

Sociale medier blomstrer med billeder af gravelcykling og ruter. Bare søg på #gravelbike, #gravel eller følg @gravelcycling Danmark, så finder du hurtigt masser af inspiration og fede ruter. Fordelen ved gravel er også, at du kan cykle på de stier, hvor hverken gående, heste eller løbende kommer, og du er ikke på landevejene, hvor du bliver forstyrret af farende billister.

Så måske et punkt til din ønskeliste i år til at kaste glimmer og lys på vores hverdag her midt i mørket og Corona-tiden.


Mellem corona-skyerne er der heldigvis masser af gode spot i Kolding og omegn, hvor man kan tanke energi og lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce