Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding med kant: To CVR-numre på matriklen

Charlotte Donslund, kolding med Kant

Man kan hvad man vil, og man kan også lære gamle hunde (sorry skat!) nye tricks. Her i familien plejer jeg at være den, der har den største ja-hat på, og der er ingen grænser for min optimistiske vinkel på det meste. Jeg er dog blevet overhalet indenom af kæresten på det punkt indenfor de seneste par måneder.

Kæresten mistede sit job i efteråret og søgte nyt job sideløbende med, at han skulle passe det fuldtidsjob, han var opsagt fra i tre måneder. Her kan du lige lægge coronatilstande oveni med hjemmearbejde og hvad det ellers indebærer af begrænsninger for netværk. Så det blev december, inden han blev løst fra det gamle job og stod uden nyt. Hvem kører ansættelsesforløb i december? Ingen! Der er knapt nok tilbagemeldinger på ansøgninger til specifikke job, men han havde snuden i sporet og forsøgte ufortrødent at finde det rette job gennem de rette kanaler.

Jeg klappede i mine små hænder og glædede mig over, at jeg nu havde fået en ekstra ressource til hjælp i butikken i den travle julehandel. Der ser I, jeg er den fødte optimist! Optimismen fik da lige én over snuden, da hans A-kasse kunne oplyse, at han ikke – som i overhovedet ikke – måtte hjælpe mig med hverken store eller små opgaver i butikken i december, hvis han skulle kvalificere sig til at modtage dagpenge. Dette gjaldt også frivilligt og ulønnet arbejde, for det ville kunne bidrage til en øget omsætning, der kunne gavne mig og dermed også kæresten – som jeg er gift med. Så jeg løb hurtigere end nogensinde i butikken – der skulle tjenes noget mere, for at jeg skulle kunne betale de ekstra udgifter der nu var flyttet til min budgetkonto. Nu blandede A-kassen sig heldigvis ikke i husholdningen derhjemme, så der var top-service på privatadressen i hele december.

Det er en underlig verden vi lever i, når medlemmer af familien kan, men ikke må, hjælpe hinanden med småopgaver i de situationer, hvor familien er under pres? A-kassen har han troligt betalt til hver måned. Omkring 80.000 beskattede kroner løber det op i over en 10-årig periode, med udsigt til udbetaling af max 19.000 kr. før skat. For mere end det blev det heldigvis ikke til. Sådan er det selvfølgelig med forsikringer. Man ønsker aldrig at man kommer til at få brug for dem, for de er sjældent andet end et plaster på såret.

2021 er startet helt deroppe på toppen for kæresten, der har valgt en ny måde at arbejde på i fremtiden. Efter 39 år som lønmodtager i den finansielle verden, er han sprunget ud som selvstændig konsulent indenfor sit tekniske fagområde, og har netop landet sin første opgave med kontrakt på 12 måneder. Så nu er der to CVR-numre på matriklen, og snakken går lystigt om bogføringssystemer, fakturering, momsafregning og lignende underholdende emner.

Jeg har dyb respekt for alle, der formår at se nye muligheder og også tør springe ud i dem. Det kan godt være, at det var nød, der lærte nøgen kæreste at spinde, men jeg har sjældent oplevet ham så optimistisk, engageret og glad, som han er nu – klar til nye udfordringer som selvstændig.

Skulle nogen spørge, så hjælper vi ikke hinanden med opgaver relateret til vore respektive CVR-numre – vi netværker.


Det er en underlig verden vi lever i, når medlemmer af familien kan, men ikke må, hjælpe hinanden med småopgaver i de situationer, hvor familien er under pres?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce