Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding midtby får et løft: Se hvad der er på vej

Tombolapladsen kommer til at bestå af en række grønne øer med mange siddemuligheder, som bliver bygget sammen med de store plantekasser i metal. Skitse: Land+
I løbet af 2020 får Koldings gamle bykerne et markant løft med grønne oaser, flere træer, legepladser, bedre opholdspladser, ny belysning og øget tilgængelighed. Indsatsen bliver fulgt op med en omfattende renovering af Borchs Gård næste år.
Annonce

Kolding: I midten af april afsatte et enigt Kolding Byråd 82 mio. kr. til grønne oaser, nye legepladser og vedligeholdelse i Kolding midtby, Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld og en række landsbyer.

Kolding midtby får et markant løft på 25 mio. kr. En ny oversigtsside på kolding.dk og store plancher i bymidten skal være med til at skabe overblik over de forskellige del-projekter. Det fortæller Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Igennem flere år har Kolding midtby været genstand for regelmæssig kritik, og vi er nok alle enige om, at vores bymidte trænger til et løft. Derfor glæder jeg mig rigtigt meget til, at vi nu kan komme i gang med en stribe spændende og sammenhængende projekter. Der er tale om en meget stor investering, som vi ekstraordinært har fået mulighed for at gennemføre for at sætte gang i hjulene efter coronakrisen, siger Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget i pressemeddelelsen fra kommunen.


Igennem flere år har Kolding midtby været genstand for regelmæssig kritik, og vi er nok alle enige om, at vores bymidte trænger til et løft. Derfor glæder jeg mig rigtigt meget til, at vi nu kan komme i gang med en stribe spændende og sammenhængende projekter.

Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget


Siden byrådet afsatte de mange penge til midtbyen er der blevet arbejdet på højtryk med planer og skitser – og ikke mindst med den røde tråd, som skal skabe en spændende og sammenhængende bymidte.

Annonce

Mange erfaringer

Udviklingen af midtbyen bygger på de erfaringer, som kommunen har høstet de senere år med midlertidige byrumsprojekter på f.eks. Tombolapladsen og i Biblioteksparken. Planerne følger også kommunens bymidteplan og bydesignguiden, som en bred kreds af midtbyens interessenter har været med til at udvikle.

- De kommende mange måneder kommer vi til at arbejde forskellige steder i midtbyen. Derfor skruer vi nu op for informationen, så det bliver en lille smule lettere for borgere, forretningsdrivende, beboere, osv. at følge med i aktiviteterne, fortæller afdelingsleder Heine Fischer Møller fra Kolding Kommune i pressemeddelelsen.

Annonce

Start i august

Man kan læse mere om de enkelte elementer på siden www.kolding.dk/bymidte. Her får man en kort beskrivelse af, hvad der kommer til at ske i de berørte dele af bymidten, og man kan se de første skitser samt en overordnet tidsplan. Der bliver også opstillet store plancher på nogle af de berørte pladser og gader, så byens gæster kan se, hvad der er på vej.

- Hovedparten af projekterne skal afsluttes allerede i år, så vi får virkelig travlt. Vi vil selvfølgelig forsøge at minimere generne for byens gæster, forretningsdrivende og beboere mest muligt, men når vi skal nå så meget på kort tid, vil det kunne mærkes. Det håber jeg, at alle vil have forståelse for, da målet er at give midtbyen et mærkbart løft, siger Heine Fischer Møller.

Alle projekter med undtagelse af Borchs Gård skal være afsluttet i 2020. Anlægsarbejderne bliver udbudt i forskellige entrepriser. De første arbejder ventes at gå i gang i august måned

Her kan man se, hvor Kolding bymidte får et løft. De grønne markeringer viser de omfattede gader, og de gule markeringer de omfattede pladser. Illustration: Kolding Kommune

Projekterne

Vestertorv: Her opføres en stor legeplads for børn i alderen 0-11 år nær Sankt Nicolai Kirke.

Søndertorv renoveres med ny belægning, en legeskulptur og nye bænke og cykelstativer.

Søndergade omdannes til en mere grøn gade.

Borchs Gård forskønnes, så den kommer til at fungere som en grøn velkomstplads for besøgende i Kolding midtby. Renoveringen går i gang i begyndelsen af det nye år og skal stå færdig 1. juni 2021.

Tombolapladsen bliver et grønt åndehul med træer, masser af grønt, gode opholdsmuligheder og bedre belysning.

Ny belysning: Den eksisterende gadebelysning erstattes af lysmaster med spots i Jernbanegade, Østergade, Helligkorsgade, Søndertorv og Tombolapladsen.

Nye bænke og flere træer: De eksisterende stål-/granitbænke fjernes og erstattes med nye bænke med trælister og armlæn. Træer i dårlig vækst erstattes med nye træer af forskellige arter.

Legestationer: En række mindre legestationer placeres forskellige steder i bymidten – både til de helt små børn og de lidt større i alderen 3-11 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce