Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding skal have ny borgmester: Jørn P. tjekker helt ud af politik

Efter 12 år takker Jørn Pedersen af som borgmester i Kolding med udgangen af 2021.Arkivfoto: Martin Ravn
Efter næsten 11 år som borgmester i Kolding meddeler 52-årige Jørn Pedersen, at han ikke genopstiller ved valget næste år. Beslutningen traf han umiddelbart efter valget i 2017, som gav Venstre absolut flertal i Kolding Byråd.
Annonce

Kolding: Nu melder endnu en af Venstres bykonger ud, at han abdicerer med udgangen af denne byrådsperiode.

Denne gang er det Koldings borgmester siden 2010, 52-årige Jørn Pedersen, der meddeler, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget næste år - hverken som borgmesterkandidat eller almindelig kandidat.

Hernings Lars Krarup og Vejens Egon Fræhr har også for nylig meddelt, at de ikke genopstiller til borgmesterposten i deres kommuner.


Jeg sagde det allerede, da jeg blev valgt, og jeg mener det stadig. Man kan sidde for længe for bordenden i kommunen.

Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding


Jørn Pedersen siger til JydskeVestkysten, at han traf sin beslutning om ikke at genopstille ved valget næste år allerede kort efter valget i 2017, som for første gang sikrede Venstre absolut flertal i Kolding Byråd med 13 af 25 mandater. Jørn Pedersen fik selv 12.112 stemmer.

Dermed afviser han, at hans tilbagetrækning har noget som helst at gøre med, at SF's tidligere formand, udenrigsminister og nu regionsrådsmedlem, 68-årige Villy Søvndal fra Sdr. Bjert ved Kolding, har bebudet, at han vil gå efter at vippe Jørn Pedersen af pinden og selv indtage borgmesterkontoret på Akseltorv.

Annonce

Stor omstilling

- Jeg sagde det allerede, da jeg blev valgt, og jeg mener det stadig. Man kan sidde for længe for bordenden i kommunen. Oprindeligt var det min hensigt at blive i to perioder, men otte år er faktisk kort tid. Da de var gået, havde vi stadig gang i en stor omstilling, og det tog bare tid at skabe fornyet lyst til at investere i Kolding, siger Jørn Pedersen om baggrunden for, at han valgte at tage sin tredje og altså nu sidste periode.

- Jeg mener, det er vigtigt, at man som borgmester har nylig erfaring med verdenen udenfor den politiske, og at man er med til at sikre, at der sker nytænkning på posten.  Samtidig synes jeg også, at det er nu, jeg skal videre, hvis jeg skal have en ny karriere udenfor rådhuset. Og det skal jeg, for som 53-årig, som jeg vil være, når jeg stopper som borgmester, er der mange gode år i mig endnu, siger Jørn Pedersen, som forsikrer, at han endnu ikke ved, hvad hans fremtid byder på.

Selvom Jørn Pedersens beslutning om at stoppe som borgmester ikke er ny, så falder den som en bombe i Kolding Byråd og Venstres partiforening i Kolding, som nu skal have fundet en ny borgmesterkandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce