Annonce
Ugeavisen Kolding

KOLDING: Stor interesse for at leje ud via Airbnb

Turistchef Annemarie Michelsen vil gerne anbefale airbnb ved særlige begivenheder.

Yderligere 10 boligejere i Kolding Kommune har tilmeldt sig som udlejer på airbnb. Turistchefen vil gerne anbefale modellen.

Annonce

Interessen for at leje sin bolig ud via airbnb er tiltagende her i området. Det viser en hurtig søgning på sitet.

I sidste uge var der 45 boligejere i Kolding Kommune, der lejede et værelse eller en hel bolig ud via airbnb. I denne uge er antallet steget til 55.

Dermed lader det til, at flere boligejeren har taget opfordringen fra formanden for turistforeningen, Søren Madsen, til sig. I sidste uge opfordrede han her i avisen til, at alle de, der har mulighed for det, stiller deres bolig eller et ledigt værelse, tilrådighed for turister via airbnb.

Turistchef Annemarie Michelsen noterer, at antallet af udlejere via airbnb er støt stigende.

- Jeg var selv inde og tjekke antallet af udlejere her i Kolding for godt halvandet år siden, og der var slet ikke så mange, som der er nu. Så der er ingen tvivl om, at der er kommet flere til, siger turistchefen.

Hun vurderer, at udbuddet af lejeboliger på airbnb topper lige nu, fordi målgruppen er turister, som oftest besøger Danmark i sommeren.

Ingen konkurrent

Lige nu linker turistforeningen ikke til airbnb fra visitkolding.dk, men foreningen kunne ved særlige lejligheder godt finde på at anbefale sitet.

- Jeg ser ikke airbnb som en konkurrent til vores hoteller, men mere som et supplement. Da Odense husede Tinderbox festivalen i juni blev hotellerne udsolgt, og så bad arrangørerne odenseanerne om at stille deres boliger tilrådighed for gæsterne via airbnb. På den måde kunne de skaffe plads til langt flere overnattende i en begræset periode, og det er en rigtig smart mulighed, siger Annemarie Michelsen.

Hun kan dog ikke lige pege på et lokalt arrangement, som skulle få behovet for overnatning her i området til at stige markant.

- Vi kunne godt finde på at opfordre koldingenserne til at leje ud via airbnb, da det er en måde, området her kan opgradere sit overnatningstilbud i en periode, lyder det fra turistchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce