Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldingensisk mjødeventyr er kommet til Kina

Ronnie Gram er i øjeblikket ved at hælde sit tredje parti mjød på flasker. De kommer på markedet senere i år - og skal blandt andet også sælges på det kinesiske marked. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det lille mjødbryggeri Danish Nature Brew fra Kolding har rettet blikket mod Kina, hvor bryggeriets produkter indtil videre kan købes fire steder.
Annonce

Kolding: Da Ronnie Gram for et par år siden startede sit mjødbryggeri Danish Nature Brew, havde han aldrig forestillet sig, at hans lille virksomhed skulle sælge mjød på den anden side af jorden.

Men det er netop, hvad den gør.

Tidligere i år lavede Ronnie Gram nemlig en aftale med virksomheden Royal Boulevard, der specialiserer sig i at få nordiske varer ind på det kinesiske marked, og nu er Ronnies økologiske mjød til salg på fire forskellige platforme i Kina - både på nettet og i fysiske butikker.

- Det er et meget specielt land, så man skal alliere sig med nogen, der har en fod indenfor og kender dynamikkerne, forklarer han og tilføjer:

- Jeg sprøjter ikke 1000 flasker ud om dagen på det kinesiske marked, slet ikke, men der er stor interesse for nordiske produkter, især når de har øko-mærket, fortæller han.

Danish Nature Brew

Ronnie Gram startede sit mjødbryggeri i 2017. Han er ansat som veterankoordinator i Kolding Kommune og arbejder med mjødproduktionen ved siden af.

Den første portion mjød rakte til 800 flasker, og allerede sidste år skruede Ronnie op til 2000 flasker.

Mjøden bliver primært solgt til restauranter, men også vinhandlere og specialbutikker er begyndt at interessere sig for at forhandle Danish Nature Brews produkter.

Seneste udvikling for det lille mjødbryggeri er, at den koldingensiske mjød er kommet ind på det kinesiske marked.

Annonce

Skal sælges i lufthavne

Selvom han nu har fået en fod ind i Kina, så forventer Ronnie Gram ikke, at han skal oversvømme kineserne i Mjød. Danish Nature Brew er nemlig et relativt lille mjødbryggeri, der laver et eksklusivt produkt, og det skal det blive ved med at være.

- Så jeg skal lige holde fødderne på jorden, mener han.

De første to portioner mjød fra 2017 og 2018 er udsolgt, og Ronnie Gram er i øjeblikket i gang med at hælde 2019-produktionen på flasker. Og han er ikke i tvivl om, at også den nye årgang vil blive udsolgt.

- Der er også kommet gang i det private salg, og vinforhandlere og specialbutikker begynder også at give lyd fra sig. Så det er en opadgående kurve, siger han, som fra starten har besluttet sig for, at alt overskud i virksomheden de første fem år skal investeres i produktudvikling og nye markeder.

Ud over salget til Kina forventer Ronnie Gram også snart, at hans mjød vil komme til salg i Københavns Lufthavn, hvor turister fra hele verden vil kunne købe det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce