Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldinghus er værter for DM i guld

Koldinghus er for fjerde gang værter for DM i guld. Privatfoto.
Annonce

Kolding: Fredag den 14. august åbnes dørene til årets danske mesterskab i guldsmedekunst på Koldinghus. Mesterskabet, der arrangeres af de to skoler, der uddanner guldsmede, EUC Lillebælt og Next Uddannelse København, afholdes for fjerde gang på Koldinghus, hvor de besøgende har mulighed for på tætteste hold at se de unge guldsmede udfolde sig i det ædle håndværk.

På konkurrencens første dag får deltagerne udleveret en tegning over et smykke, som de ikke har set før. I løbet af de følgende dage skal de så fremstille en nøjagtig model af smykket. Alle får udleveret materiale og værktøj, der gør dem i stand til at fremstille smykket. Vinderen, der kåres søndag 16. august kl. 15.00, er den deltager, der laver den mest præcise model med de flotteste lodninger og den mest nøjagtige finish.

I forbindelse med mesterskabet vil Gemmologisk Selskab udstille forskellige ædelsten og krystaller, samt holde foredrag kl. 11.00 og kl. 13.00 alle tre dage med emnet "hvad er gemmologi og hvad kan det bruges til?"

Mesterskaberne finder sted fredag den 14. august fra kl. 10-16, lørdag den 15. august fra kl. 10-16, samt søndag den 16. august fra kl. 10-15. Arrangementet kan frit overværes, når der er betalt entre til museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce