Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldings foreningsliv har søgt coronastøtte for over 3 mio. kroner

Hvert år arrangerer Kolding Boldklub en kæmpe skolefodboldturnering, men i år er turneringen aflyst - ligesom mange andre af de begivenheder, som kommunens foreninger tjener penge på i foråret og sommeren. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Aflyste arrangementer og manglende kontingenter udfordrer foreningslivet i kølvandet på coronakrisen. 42 foreninger i Kolding Kommune har hver søgt i gennemsnit 80.000 kroner i landsdækkende støttepulje.
Annonce

Kolding: Rundt omkring på Koldings fodboldbaner og i kommunens haller er der så småt kommet gang i idrætten igen efter nedlukningen i marts.

Men selvom bolden nu igen ruller, så har mange foreninger tabt penge på coronakrisen. Det kan ses på søgningen til den landsdækkende støttepulje til foreningslivet, som DIF og DGI administrerer. Her har 42 foreninger fra Kolding Kommune søgt samlet 3.363.693 kroner - eller i gennemsnit 80.000 kroner per forening.

For selvom udgifterne til for eksempel halleje og dommere har stået stille, så har foreningerne også mistet en stor del af forårets indtægter i form af blandt andet aflyste arrangementer og manglende kontingenter.

- Der er et behov rundt omkring, for der er mange, der har mistet indtjening fra nogle af de sideindtægter, de har. Stævner, loppemarkeder, sommerfester og så videre. Så der er et kæmpe behov faktisk, siger formand for Kolding Idrætsråd Claus Warming, som især er bekymret for, om foreningerne kan vinde de medlemmer tilbage, som har forladt dem under krisen.

- Det helt store spørgsmål er, om medlemmerne er der, eller de finder på noget andet, når vi kommer helt over på den anden side, siger han.

Den landsdækkende coronahjælpepulje til foreninger er på 44 mio. kroner, men der er blevet søgt støtte for samlet 258 mio. Dermed vil de færreste foreninger få udbetalt hele det beløb, de har søgt. Udfordringerne til trods har Claus Warming ikke hørt om nogen foreninger, der er truet på eksistensen, men de manglende indtægter kommer helt sikkert til at kunne mærkes rundt omkring, mener han.

- Der vil være nogle aktiviteter, der ikke kan blive afviklet, fordi der ikke er penge til det. Det vil være den synlige konsekvens. Man udskyder måske tingene til næste år eller næste år igen, siger Claus Warming.

Så meget har Koldings foreninger søgt

Folketinget har sat 44 mio. kroner af til en coronastøttepulje til foreningslivet, som administreres af DIF og DGI. På landsplan har 2.966 foreninger søgt støtte for samlet 258 mio.

42 af Kolding Kommunes foreninger har søgt støtte i puljen for i alt 3.363.693 kroner. Det svarer til et gennemsnit på cirka 80.000 kroner. Dermed ligger Kolding Kommune på plads nummer 22 over de 98 kommuner set i forhold til det ansøgte beløb.

Annonce

Får konsekvenser

Fra politisk hold følger fritids- og idrætsudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) også situationen i kommunens foreninger tæt.

- Der er ingen tvivl om, at det har nogle konsekvenser. Vi har et godt og stærkt foreningsliv, og meget hviler jo på frivillig arbejdskraft, så det er vigtigt, at foreningernes økonomi hænger sammen. Derfor er det noget, vi vil følge nøje fra politisk side, siger han.

I forvejen har byrådet afsat 200.000 kroner til en pulje, som foreningslivet i hele kommunen kan søge fra til at arrangere events, når det igen er muligt, for på den måde at skabe indtægter.

- Og så må må vi jo se på, om vi kan give yderligere hjælp, hvis der er behov for det. Det er ikke fritids- og idrætsudvalget, der har de store midler, men vi har nogle små puljer, som jeg er villig til at flytte rundt på, hvis der er et behov, siger Søren Rasmussen, som desuden håber, at staten vil afsætte flere penge til at holde foreningerne skadesløse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce