Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldings største biograf åbner som en af de første

- Vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, og så bliver det ekstra fedt at vise vores helt nye biografsale frem, som er indrettet med luksussæder, der kan lænes helt ned, siger biografchef Simon Særkjær-Lauridsen. Foto: Søren Gylling
Fra fredag den 29. maj kan man igen slå sig ned med lune popcorn og høje forventninger i Nordisk Film Biografer Kolding. Og det bliver i helt nye luksusstole. Også Nicolai Bio åbner i renoverede omgivelser.
Annonce

Kolding: Når landets største biografkæde åbner op efter den ufrivillige corona-nedlukning, så bliver biografen i Kolding blandt de første, som inviterer publikum indenfor.

Nordisk Film Biografer har 23 biografer over hele landet. De første elleve af kædens biografer – herunder biografen i Kolding – åbner fredag 29. maj. I ugerne efter åbner resten.

Biografen i Kolding vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

Program klar

Når biografen i Kolding Storcenter åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og "Bombshell" med Charlize Theron.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp.

Nicolai Bio arbejder også på at få sit program klar til åbningen. Planen er at spille fire film om dagen. Se mere på www.nicolaibio.dk

Begge biografer har taget flere forholdsregler, så det bliver en tryg oplevelse for både gæster og ansatte.

Annonce

Nye luksussæder

Mens biografen har været lukket, er tiden brugt på ombygning. Fire af de i alt seks sale er allerede færdige og nu udstyret med nye luksussæder. Der er tale om rummelige sæder, hvor fod- og nakkestøtte kan indstilles elektronisk. Derudover er selve biografsalene indrettet med ekstra gangplads mellem sæderne.

- Vi glæder os helt vildt til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, og så bliver det ekstra fedt at vise vores helt nye biografsale frem, som er indrettet med luksussæder, der kan lænes helt ned, siger biografchef Simon Særkjær-Lauridsen.

De resterende to sale er stadig under ombygning – også her bliver der installeret luksussæder.

- Det bliver fantastisk at åbne op med en biograf, der ligger i top både hvad angår sikkerhed og ikke mindst komfort, siger Simon Særkjær-Lauridsen.

Annonce

Nicolai er klar

Også Nicolai Bio glæder sig til at byde publikum velkommen igen. Det bliver dog først den 8. juni, for tidligere kan man ikke nå at være klar med den renovering, som der bliver arbejdet på i den tilhørende café.

Mens biografen har holdt lukket, har der nemlig været masser af aktivitet indenfor. Blandt andet har man fremrykket en ellers planlagt renovering, som under alle omstændigheder havde kostet lukkedage i cafeen.

- Så det har været rart, at renoveringen ikke skulle hastes igennem. Vi har også fået lydisoleret i videoteket på 1. salen, og det har vi ønsket os i årevis. Sådan er der flere ting, vi har haft tid til at arbejde med, så det bliver et tip-top hus, gæsterne kommer tilbage til, siger daglig leder Mette Balsby.

- Vi har fået nogle fine vejledninger at forholde os til. Og de er heldigvis ikke så restriktive, som jeg havde frygtet. For eksempel må vores gæster gerne bestille billetter, så de kan sidde samlet i en gruppe, men der skal så være et ledigt sæde i mellem til næste gruppe. Vi må også gerne bruge alle rækker, for gæsterne sidder jo og kigger i samme retning, siger Mette Balsby, der er daglig leder i Nicolai Bio, hvor man arbejder med en renovering, før biografen i midtbyen igen kan åbne. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce