Annonce
Ugeavisen Kolding

Kom så Kolding – lad os holde en fest!

Annonce

Denne klumme kan sagtens fungere som en fortsættelse på min sidste, hvor jeg råbte Kolding an som visionsby for mere bevægelse og motion.

Med verdens største cykelløb, Tour de France's ankomst til Kolding og Christiansfeld 4. juli 2021, er der lagt an til en unik mulighed for at samle byen på tværs af alder, køn og samfundslag og skabe idræt, motion og sport i en unik fællesånd.

Og jeg kan egentlig ikke være mere enig med vores borgmester Jørn Pedersen, som mener, vi skal have en folkefest, når touren lægger et visit forbi Kolding. Vi skal have maksimalt gang i gaden, og jeg kan forestille mig, at der kommer til at være mange forskellige initiativer fra nær og fjern. Mest nær, håber jeg.

Annonce

Tour de France Run

Jeg og KriXrun vil også gerne bidrage, og lad os starte med at breake den her:

Vi vil fyre det hidtil største, mest blændende og altomfavnende motionsløb og -walk af: Tour de France Run – løb og gå efter verdens bedste ryttere.

Gule, prikkede og grønne trøjer skal pryde Koldings gader på distancerne 5 og 10 km, når vi løber eller går efter lycra-gutterne. Det er nemlig det, Kolding kan – vi er med, hvor tingene sker, og når de sker.

Der skal være folkefest med sved, smil, løbesko og kondisandaler svøbet rundt i konfetti, musik og pølsehorn til alle.

Jeg forestiller mig en folkefest i stil med Royal Run, hvor absolut alle er inviteret: Familier med store og små børn, firmaer med et blik for sundhed, børnehaver og skoler i hopla, plejehjem med trav i, top-joggeren i topform og farmand med far-krop.

Vi vil dele smil samt gule, grønne og prikkede trøjer ud til alle. Kolding er rygmærket, der bobler af fællesskab, sammenhold og krudt i vores koldingensiske bagdele, som vil få enhver kjøbenhavner til at tabe mælet og slå ordet ”træls” og ”det var da li’ godt grov” op i Gyldendals (jyske) Ordbøger.

Annonce

Lad os tænke ud af boksen

Jeg forestiller mig tour-helikopteren med Leth og Ritter i røret zoome ind på Kolding og i poetiske vendinger konstatere, at nu gør Kolding det sørme igen: ”Regardez, Kolding va avoir une grande fête!”.

Kolding er hverken start eller målby for tour-etapen, så lad os tænke ud af boksen for at få opmærksomhed, markedsføringsværdi og fastholde Kolding på landkortet, som en by der fortsat vil holde kog i gryden. Kolding kan og har vist det så mange gange før, og nu gør vi det igen.

Touren i Kolding skal medbringe masser af initiativer, og nu har KRiXrun meldt sig ind i projektet. Hvem følger trop? Hvem er klar på at skabe flere samlende aktiviteter?

Kom så Kolding – lad os holde en fest!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce