Annonce
Ugeavisen Kolding

Kommune advarer mod at gå ud på isen: Så tyk er isen på seks af Koldings søer

Man skal ikke gå ud på Slotssøen, selv om der er is på en del af søen. Isen er højst 11 centimeter tyk, og den skal være mindst 13 centimeter, før kommunen eventuelt giver lov til, at man kan gå på søens is. Foto: Søren Gylling

Kolding: Man skal holde sig fra søerne rundt om i Kolding Kommune. Også selvom der er is på søerne, og også selvom isen umiddelbart ser tyk ud efter de mange dages frostvejr.

Kolding Kommune går nu ud med en advarsel til kommunens borgere om, at man ikke bør gå ud på isen på søerne, da det kan være farligt.

For at isen på de seks søer i kommunen, som man jævnligt måler tykkelsen på, skal være sikker nok til, at man må færdes der, skal den være 13 centimeter tyk, og det er ingen af de seks søer oppe på endnu.

Selv om det fryser kraftigt i øjeblikket, så er isen på søerne i Kolding Kommune stadig usikker at færdes på. Derfor er der sat skilte med teksten ”Isen er usikker” op ved alle de seks søer, som kommunen måler isen på.

Annonce

Sneen isolerer

Skov- og landskabsingeniør ved Kolding Kommune, Michael Tornbjerg Nielsen, målte senest isen torsdag i denne uge, og han tager ud og måler igen på mandag. Hvis isen på et tidspunkt bliver tyk nok til, at man åbner for færdsel på søerne, vil kommunen give besked på sin hjemmeside og på de sociale medier, ligesom man sætter skilte op om det ved de pågældende søer.

- I øjeblikket tør jeg ikke sige, om vi kommer til at åbne søerne. Der er våger med åbent vand ved flere søer, og der er faldet en del sne her i kommunen. Sneen ligger oven på isen og virker som et tykt lag isolering, og derfor kan det tage længere tid, før isen kan bære. Samtidig tyder de seneste vejrmeldinger på, at der kan komme tøvejr i næste uge, så i øjeblikket er udsigterne til skøjteløb i vinterferien lidt usikre, siger Michael Tornbjerg Nielsen i en pressemeddelelse.

Bevæger man sig ud på søerne, selvom de ikke er frigivet til færdsel, kan politiet udstede en bøde, hvis man ikke overholde forbuddet.

Isens tykkelse

Så tyk var isen på seks af kommunens søer, da Michael Tornbjerg Nielsen målte torsdag. Slotssøen er dog målt i onsdags.

Bønstrup Sø: 10 cm

Dollerup Engsø: 7 cm

Legeparken: 11 cm

Marielundsøen: 10 cm

Slotssøen: 7 cm 

Ødis Sø: 11 cm

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce