Annonce
Ugeavisen Kolding

Konkurrence: Central plads i gågaden skal have nyt navn

Tombolapladsen som den så ud, inden arbejdet med at gøre den grøn og indbydende startede i september. Den ombyggede plads skal stå klar til brug 22. december, og i den forbindelse ønsker Kolding Kommune at finde et nyt navn til pladsen. Derfor udskriver kommunen og Ugeavisen Kolding nu i samarbejde en navne-konkurrence. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Har du et godt forslag til, hvad den såkaldte Tombolapladsen på hjørnet af Helligkorsgade og Søndergade skal hedde, så er det nu, du skal sende dit forslag til Ugeavisen Kolding.
Annonce

Kolding: Lige nu er renoveringen af Tombolapladsen på hjørnet af Helligkorsgade og Søndergade i fuld gang. Pladsen bygges om, så den bliver grøn og indbydende. Det sker ved at etablere nogle store grønne plantekummer med forskellig bevoksning og en masse muligheder for at sidde ned.

Bag ombygningen står Kolding Kommune, og i forbindelse med projektet har kommunen besluttet, at pladsen skal have et nyt officielt navn i stedet for Tombolapladsen, som i følge Kolding Kommune stammer fra en periode mellem 2005 og 2007, hvor foreningen Nordisk Ambulancetjeneste havde tilladelse til at opstille tombola på hjørnet mellem Søndergade og Helligkorsgade.

Annonce

Konkurrence

Den ombyggede plads står klar til indvielse 22. december, og derfor sætter Kolding Kommune i samarbejde med Ugeavisen Kolding nu gang i en navne-konkurrence, hvor alle har mulighed for at sende forslag ind.

Herefter vil en dommerkomite gennemgå alle forslag og enten udpege et navn, eller vælge nogle finalister, som læserne får lov at stemme om.

Dommerkomiteen vil lægge vægt på, at pladsens nye navn knytter sig til Koldings historie som enten et trafikalt knudepunkt, handelsby eller grænseby. Håbet er, at man kan finde et navn, som bygger bro mellem fortid og nutid ved at pege ind i de fællesskaber, som den nyrenoverede plads lægger op til.

Man kan indsende sit forslag til pladsens nye navn til Ugeavisen Kolding fra 17. til 30. november pr. mail til brugdinby@ugeavisen.dk.

Send dit forslag, gerne med en kort begrundelse, og husk at oplyse navn, mail, telefonnummer og adresse.

Foruden æren modtager vinderen et gavekort til City Kolding på 500 kr.

Dommerkomite:

Laust Tuxen Hedegaard, Ugeavisen Kolding

Thomas Thinghuus, landskabsarkitekt, Kolding Kommune

Lene Wul, stadsarkivar, Kolding Stadsarkiv

Jakob Ville, formand teknik- og klimaudvalget, Kolding Byråd

Birgitte Kragh, formand plan, bolig og miljøudvalget, Kolding Byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce