Annonce
Ugeavisen Kolding

Kristen privatskole etablerer daginstitution i Kolding

Det er her i denne bygning, at Lykkegårdskolen til marts åbner en privat daginstitution med både vuggestue og børnehave. Forinden skal lokalerne sættes i stand. Foto: Google Street View
Privatskolen Lykkegårdskolen opretter til marts en daginstitution med både vuggestue og børnehave. Institutionen etableres i bygning, hvor en kommunal daginstitution indtil fornylig lå.
Annonce

Kolding: En ny privat daginstitution, der bygger på et kristent grundlag, ser dagens lys i Kolding til 1. marts.

Det er den kristne privatskole Lykkegårdskolen, der står bag den nye daginstitution, som efter planen får plads til højst 15 vuggestuebørn og 44 børnehavebørn og har til huse på Junghansvej 14.

Her har en del af den kommunale daginstitution Kildemosen indtil for nylig holdt til, men den er nu rykket til helt nybyggede lokaler på Lykkegårdsvej.

Når den nye institution åbner 1. marts, er det meningen, at man løbende og i et roligt tempo vil tage imod nye børn. I første omgang er det vuggestueafdelingen, der vil tage imod de nye beboere.

Ifølge ansøgningen til Kolding Kommune er det ikke en helt ny idé på Lykkegårdskolen at åbne en daginstitution.

- Det har været gennem en længere periode et fælles ønske og vision for Lykkegårdskolens bestyrelse og skoleledelse at kunne tilbyde gode rammer for leg og læring på det kristne værdigrundlag, lyder det i ansøgningen.

Her lægger man også vægt på at skabe et tæt samarbejde mellem den nye daginstitution og skolen.

Annonce

Kristen dagligdag

Det kristne livssyn vil ikke kun være ord i værdigrundlaget for institutionen. I en informationsfolder om daginstitutionen forklarer man, at de kristne værdier vil være en naturlig del af hverdagen, for eksempel i form af snak om gud.

Der vil i institutionen blive sunget kristne børnesange og fortalt bibelhistorier på lige fod med sange som Mariehønen Evigglad og historier som Klodshans, og på legepladsen vil det være naturligt at tale og synge sammen med børnene om gud, lyder det i folderen.

- Vi giver børnene en ekstra lille rygsæk, så de får nogle kristne værdier med i hverdagen, fortæller daginstitutionsleder Vibeke Bræstrup og understreger, at man ikke behøver at være kristen for at skrive sit barn op til institutionen.

Der er informationsmøde om den nye institution mandag den 27. januar klokken 19.30 på Lykkegårdskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Planer om privat nødherberg i Gråbrødregade: Karina vil hjælpe andre hjemløse til et bedre liv

Annonce