Annonce
Ugeavisen Kolding

Kristian Fogh fra Den Blå Bistro: Alt er sat på spil for mig

Det har været en hård tid for Kristian Fogh, der ejer Den Blå og Delbar i Slotsgade i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Uden lønkompensation til medarbejderne og en økonomisk håndsrækning fra de øvrige statslige hjælpepakker havde restauratør Kristian Fogh, der driver Den Blå og Delbar i Slotsgade, måttet dreje nøglen om. Men nu er han klar til at genåbne sine spisesteder på mandag 18. maj.
Annonce

Kolding: Usikkerheden er stadig stor og spørgsmålene trænger sig på. Hvor mange må man sidde i samme lokale? Hvad tid skal vi lukke for servering? Og hvilke krav skal ellers overholdes? Svarene er ikke kommet fra sundhedsmyndighederne endnu, men det har ikke fået restauratør Kristian Fogh til at tvivle. På mandag 18. maj åbner han for servering igen på sine spisesteder i Slotsgade, som har ligget øde hen siden 15. marts.

- Hvis vi skal lukke kl. 19, så kan det godt være, at jeg kun holder åbent til frokost. Men vi går ind i det med åbent sind og vil løse det på bedste måde. Vi trænger bare til at se nogle mennesker, siger Kristian Fogh.

Han glæder sig til at genåbne restauranten efter ni ugers nedlukning:

- Det har været skrækkeligt. Når men lever af og brænder for at drive restauration, så er det ikke ret sjovt. Nedlukningen kunne ikke være mere uheldig i forhold til investeringen i vores nye sted Delbar. Jeg sover ikke om natten, det her har ikke været ferie for nogen af os. Alt er sat på spil for mig, både forretning og hus. Nu skal vi bare ud på den anden side.

Nedlukningen kunne ikke være mere uheldig i forhold til investeringen i vores nye sted Delbar. Jeg sover ikke om natten, det her har ikke været ferie for nogen af os. Alt er sat på spil for mig, både forretning og hus. Nu skal vi bare ud på den anden side.

Kristian Fogh, Den Blå

Annonce

Reddet af hjælpepakker

Den Blå har valgt ikke at tilbyde takeaway under nedlukningen.

- For os har det ikke kunnet lade sig gøre. Vores revisor har regnet på det. Og så vil vi gerne holde en vis standard på maden, og det kan vi ikke som takeaway.

I sidste uge modtog Kristian Fogh lønkompensation fra staten til sine hjemsendte medarbejdere. Han har ikke opsagt noget personale.

- Der må man sige, at det er et fantastisk land, vi lever i. For os er lønkompensation lig med overlevelse. Hvis ikke jeg havde fået det, så havde jeg lukket.

Kristian Fogh er dog ikke i tvivl om, at Den Blå nok skal overleve coronakrisen.

- Vi er her også om et år. Jeg håber, at året bliver vendt om, så der kommer nogle ekstra arrangementer i sidste kvartal. Jeg håber, vi får rasende travlt i efteråret. Det er vi klar til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce