Annonce
Ugeavisen Kolding

Kristina mistede sin far og sit idol samme år

Kristina Schou Madsen er ny klummeskribent i Ugeavisen Kolding. Hun er professionel trailløber og har løbet i hele verden. Hun arrangerer også løb i Kolding. Foto: Søren Gylling
Løber og løbsarrangør Kristina Schou Madsen er ny klummeskribent for Ugeavisen Kolding. Her fortæller hun om nogle af de største udfordringer og glæder i sit liv.
Annonce
Annonce

Hvad er det bedste råd, du har fået?

- I stedet for at sige hvorfor, så spørger jeg hvorfor ikke? Om det er er råd, jeg har fået en gang, det ved jeg ikke, men det er i hvert fald en levemåde, jeg praktiserer, hvor det handler om at se på mulighederne i stedet for begrænsningerne. Hvad er det værste, der kan ske? Jeg ikke bange for at kvaje mig eller begå fejl. Det er ikke en tilgang, jeg altid har haft med mig, men det er noget, jeg har arbejdet meget med siden teenageårene.

Jeg mistede min far, da jeg var 11 år, men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvad det havde af konsekvenser på længere sigt. Han døde pludseligt i et biluheld. Det har både gjort mig rigtig stærk, fordi jeg tidligt har skulle leve uden min far, og på den anden side har jeg nogle gange manglet noget spejling og sparring.

Annonce

Hvad er den vigtigste beslutning, du nogensinde har truffet?

- Der er to ting. Det har været at starte som efterskolelærer på Koldingegnens Idrætsefterskole, fordi de værdier og den fællesskabsfølelse, jeg har oplevet i mit arbejde derude, har gjort mig i stand til at træffe beslutningen om at sige jobbet op og forfølge min løbekarriere. Og det er så den næste vigtige beslutning i mit liv, og det ene var ikke sket uden det andet. Det var sådan set en tilfældighed, at jeg søgte det job. Jeg havde fået min bachelor i informationsvidenskab og idræt og ville holde sabbatår for at tjene penge, og det var bare så fedt at gå på arbejde, at jeg blev ved.

Annonce

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Da jeg var færdig med gymnasiet, rejste jeg et halvt år til Israel og boede i en kibbutz. Det var et vendepunkt for første gang at komme ud og rejse og opleve andre kulturer og Mellemøsten. Jeg boede der under Muhammed-krisen, så der var gang i den. Det påvirkede mig, at man blev bedømt på sin nationalitet. Det blev helt klart også en dannelsesrejse for mig, hvor jeg lærte, at tingene er ikke bare sort/hvide. Der er andet i verden end lille Danmark, hvor de fleste af os har det ret godt.

Annonce

Hvad er den største krise, du har oplevet?

- Jeg mistede min far, da jeg var 11 år, men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvad det havde af konsekvenser på længere sigt. Han døde pludseligt i et biluheld. Det har både gjort mig rigtig stærk, fordi jeg tidligt har skullet leve uden min far, og på den anden side har jeg nogle gange manglet noget spejling og sparring. Men jeg ved, at det er noget af det, som har gjort mig stærk, og at jeg kan klare tingene, når jeg møder modgang.

Kristina Schou Madsen

  • 33 år, bor i Kolding med sin kæreste Henrik.
  • Familien tæller også Kristinas mor og tre søstre. Især de to yngste på 13 og 19 år ser hun meget.
  • Løbsarrangør og professionel trailløber. Driver virksomheden Kristina Extreme Running.
  • Skal løbe VM i trail for det danske landshold i Portugal til juni og et etapeløb i efteråret i Afrika.
  • Står for at afvikle DM i kort trail 17. august, som kommer til at foregå i Kolding. Kristina arrangerer i samarbejde med Kolding Motion og forventer cirka 200 eliteløbere og op mod 600 øvrige løbere. Man kan vælge mellem 7, 14 og 21 km.
Annonce

Hvad er din definition af frihed?

- Det hænger i høj grad sammen med fleksibilitet. At jeg har mulighed for at gøre de ting, jeg har lyst til, og at jeg har en familie, der bakker op om de ting, jeg har lyst til. Der skal være råderum og plads til, at jeg kan gå i den retning, jeg gerne vil. Så opbakning fra familien giver mig frihed. Jeg synes også, at det at have tid til refleksion og indimellem stikke fingeren i jorden og tænke sig om, om man er på vej i den rigtige retning, det er også en vigtig frihed at have for mig.

Annonce

Hvornår er du mest lykkelig?

- Den er tredelt. Jer er allermest lykkelig, når jeg er ude og løbe et eller andet vildt sted i verden, og særligt hvis det går rigtig godt, og hvis jeg er fysisk og mentalt presset. Det er en rigtig fed følelse, som jeg slet ikke kan lade være med at opsøge. Det er noget helt specielt, når jeg bruger min krop og alle forberedelser går op i en højere enhed.

- Jeg er også lykkelig, når jeg er omkring min familie og der er ro på og tid til bare at være sammen.

- Og så er jeg lykkelig, når nogle at de projekter, jeg søsætter, lykkes. Det er verdens bedste følelse, når folk kommer udmattede men glade i mål ved et af mine løb.

Annonce

Hvad betragter du som din største bedrift?

- Det var at slå verdensrekorden på Kilimanjaro sidste år i februar. Det krævede lang tids forberedelse, både ved skrivebordet, fysisk og mentalt. Og så lykkedes det, og alt gik op i en højere enhed, da jeg slog verdensrekorden med 16 minutter.

Hvad er din største luksus?

- Det er nok at rejse. For jeg rejser rigtig meget i forbindelse med løb, og det nyder jeg og opfatter som et stort privilegium. Rejsemålene er styret af, hvor løbene er. Men de løb, jeg kigger efter, ligger som regel nogle spændende steder. Sidste år var jeg nok afsted 10-12 gange. Og det bliver nok lige så meget i år. Jeg synes, at Amazonas jungle var voldsomt fantastisk og overvældende, og jeg har en stor kærlighed til Himalaya, som nok bliver et af de steder, jeg vender tilbage til. Normalt siger jeg, at jeg ikke deltager i det samme løb to gange, men det gør jeg nok i Himalaya, som er helt magisk.

Hvem er dit største idol?

- Prinsesse Diana. Jeg har altid tænkt hende som en rigtig god kvindelig rollemodel, der turde gå sine egne veje og ikke var bange for at stikke ud, og så havde hun et indlysende godt hjerte. Jeg har altid haft noget med hende, og jeg var 11 år, da hun døde - det var samme år som min far. Jeg har altid beundret hende for det forbillede, hun var for rigtig mange. Hun har gjort meget for mange kvinder og vist, at man faktisk kan lede og være en god person.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce