Annonce
Ugeavisen Kolding

Kristkirken har åbnet nyt aktivitetshus i den tidligere kordegnebolig

Første søndag i advent åbnede Kristkirken sit nye aktivitetshus Havehuset. Det er den tidligere kordegnebolig, der er blevet ombygget for 1,8 millioner kroner, og der er undervejs flyttet vægge, udskiftet gulve og lofter, og der etableret toiletfaciliteter i både kælderen og på 1. sal. I stueetagen er der desuden lavet en handikapvenlig indgang, og der er etableret handikapvenlige toiletter. Privatfoto
Annonce

Kolding: Kristkirken åbnede i søndags nye lokaler til bl.a. børn og unge i kirkens tidligere kordegnebolig. Efter gudstjenesten denne første søndag i advent klippede børnene det røde bånd til Kristkirkens nye aktivitetshus.

- Der var koncert i kirken, juniorklub, flere andre møder, og et band var ved at øve til en gudstjeneste. Det er skønt at opleve, at kirkens lokaler i den grad bliver brugt, men det giver selvfølgelig nogle praktiske udfordringer, som vi er glade for at have fundet en løsning på, fortæller næstformand i menighedsrådet Laila Damm i en pressemeddelelse.

En af de arbejdsgrene, som står på spring til at rykke ind i det nye hus, er Kristkirkens Teenklub, som i flere år har holdt til i dagligstuen hos sognepræst Jan Holm Mortensen på Lykkegårdsvej.

Ud over klubarbejde og udvalgsmøder vil kirkens konfirmander og kor få glæde af huset, og en armensk menighed bruger allerede det store undervisningslokale i stueetagen i weekenderne.

Det nye aktivitetshus har fået navnet "Havehuset", fordi det omkranses af kirkens køkkenhave, og fordi det ligger ud til Hans Haves Vej.

De to ens huse på hver side af kirken blev opført umiddelbart efter indvielsen af kirken som tjenesteboliger for præst og kordegn. Præsteboligen nord for kirken blev i 2011 omdannet til administrationsbygning med bl.a. kirkekontor, og det er kordegneboligen syd for kirken, som nu er blevet til aktivitetshus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce