Annonce
Ugeavisen Kolding

Krydsudvidelse lukker trafikerede veje i to weekender

Krydset ved Seest Bakke og Tøndervej bliver lukket for gennemkørsel, fordi der skal flyttes en masse underjordiske ledninger til blandt andet strøm og internet. Foto: Kolding Kommune
Arbejdet med at udvide det stærkt trafikerede kryds ved Seest Bakke og Tøndervej sender trafikanterne ud på omveje i de næste to weekender.
Annonce

Kolding: De mange bilister og cyklister, som dagligt eller ofte kører igennem vejkrydset ved Seest Bakke, skal ud på nogle omveje i to weekender i december.

I forbindelse med, at Kolding Kommune er ved at udvide det meget trafikerede kryds, bliver først Seest Bakke nemlig lukket for gennemkørsel - og dernæst kommer turen til Tøndervej. I begge tilfælde etableres omkørsel for trafikanterne.


Ved at lægge arbejdet i weekenden sikrer vi, at færrest muligt bliver berørt, når de skal på arbejde., forklarer anlægsingeniør Lene Pilt fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Lene Pilt, anlægsingeniør, Kolding Kommune.


- Tøndervej er en af vores allermest trafikerede veje, og Seest Bakke er en central vej for borgerne i Seest. Derfor vil det selvfølgelig kunne mærkes, når vi midlertidigt lukker de to veje for gennemkørsel. Ved at lægge arbejdet i weekenden sikrer vi, at færrest muligt bliver berørt, når de skal på arbejde, forklarer anlægsingeniør Lene Pilt fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Her er vejene spærret

Seest Bakke bliver spærret ved udmundingen i Tøndervej fra lørdag den 5. december klokken 06 til mandag den 7. december klokken 06, og Tøndervej spærres umiddelbart efter udmundingen af Seest Bakke på vej ud af byen fra lørdag den 12. december klokken 06 til mandag den 14. december klokken 06. Med undtagelse af de to strækninger, som afspærres, vil begge veje være åbne for trafik som normalt.

- Vi sørger selvfølgelig for at skilte omhyggeligt med omkørsel i de to weekender. Bilisterne henvises til Holbergsvej, mens vi laver nogle lidt kortere omkørsler for cyklisterne, fortæller Lene Pilt.

Annonce

Nye ledninger

De to veje spærres for gennemkørsel, fordi der skal lægges nye ledninger i jorden. I øjeblikket ligger ledningerne, der bl.a. forsyner borgerne med strøm og internet, under fortovet langs Tøndervej og Seest Bakke. Disse fortove bliver flyttet nogle meter i forbindelse med udvidelsen af krydset, og under de nye fortove skal der lægges nye ledninger.

- Fordelen ved at have ledningerne liggende under fortovet er, at de er lettere at komme til, hvis der f.eks. skulle ske brud på ledningerne, forklarer Lene Pilt.

Normalt kan man skyde nye ledninger under krydsende veje, så man undgår at grave vejene op. Men det går ikke i krydset Tøndervej/Seest Bakke, da området er noget af et knudepunkt for ledninger, der forsyner store dele af Kolding med strøm, internet, vand, varme, osv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce