Annonce
Ugeavisen Kolding

Kulturhus blev mange millioner dyrere end ventet: Nu træder lokal fond bag stor auto-virksomhed igen til med millionbeløb

Den 28. september 2021 valgte byrådet at igangsætte projekteringen og licitationen af Vamdrup Kino og Vamdrup Biblioteks fælles projekt om et kulturhus i Vamdrup. Huset bygges og ejes i et fællesskab mellem Vamdrup Kino og Kolding Kommune og tanken er, at huset kommer til at fungere som et åbent hus med forskellige kulturtilbud til både borgere og foreninger i byen. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
En voldsom prisstigning på cirka 6 millioner kroner på kulturhuset Vores Hus tvang i starten af april kulturudvalget til at annullere udbuddet, men finansieringen er nu igen på plads for projektet særligt takket være endnu en stor donation fra en lokal fond i Vamdrup.

Vamdrup: Finansieringen er igen på plads til det længe ventede kulturhus-byggeri, Vores Hus, i Vamdrup.

I starten af april blev licitationen annulleret, da budgettet på grund af de høje prisniveauer på særligt jord- og beton, el og VVS steg fra 13,8 millioner til cirka 20,2 millioner kroner, men på et ekstraordinært møde i kulturudvalget onsdag aften kunne et enigt udvalg nikke godkendende til en ekstrafinansiering på cirka 6,3 millioner kroner.

De 2,5 millioner kommer fra Bent O. Jørgensens Fond, som står bag Dansk Auto Logik i Vamdrup, og som i forvejen har doneret 5,7 millioner kroner til projektet. Jens Holms Biblioteksfond har givet tilsagn om en ekstra bevilling på 3 millioner, mens kommunen kaster de sidste 900.000 kroner i puljen.

Annonce

- Vi blev enormt chokerede over den udbudsrunde, hvor vi kunne se, at prisen steg helt vildt, så jeg er meget glad for, at det har været muligt at finde de ekstra midler. Det er meget generøst af Bent O. Jørgensens Fond, og jeg har en stor taknemmelighed for, at de vil hjælpe os i den her situation, siger Eva Kjer Hansen (V), som er formand for kulturudvalget.

Omvendt udbud

Foruden at have den ekstra finansiering på plads gør kommunen denne gang brug af en såkaldt omvendt licitation, som betyder, at projektet udbydes til en fast pris på de cirka 20,2 millioner kroner, og de bydende skal dermed konkurrere om at levere mest for pengene.

Derfor kan det blive nødvendigt at gå på kompromis med eksempelvis et billigere loft, synlige installationer eller lignende.

- Der er selvfølgelig altid en risiko, når man sender noget i udbud, men vi har drøftet det, og det her er vores bedste bud på, hvordan vi kan finde en løsning, som er til at leve med, siger Eva Kjer Hansen.

Hun nævner videre, at alle alternative løsninger skal være inden for gældende krav, eksempelvis at man ønsker 50 kvadratmeter ekstra plads i kælderen.

- Det er et ønske fra de mange foreninger i byen, som skal bruge kulturhuset, og vi synes heller ikke, at det giver mening at etablere et helt nyt hus, hvor der så ikke er plads til, at foreninger kan opbevare rekvisitter og lignende, siger Eva Kjer Hansen og fortsætter:

- Det har været lidt en mavepuster især for de mange frivillige, som har brugt rigtig mange timer på projektet, så det er en lettelse, at vi nu kan fortælle, at der er fundet en løsning, selvfølgelig med forbehold for en ny udbudsrunde, siger Eva Kjer Hansen, som forventer, at en ny udbudsrunde finder sted i løbet af efteråret, ligesom at projektet officielt skal godkendes i økonomiudvalget på mandag og senere i byrådet.

Om Vores Hus

Når Vamdrups nye kulturhus står færdigt, kommer det blandt andet til at rumme biograf, bibliotek, 120 kvadratmeter kulturfoyer, 68 kvadratmeter multisal, mødelokaler og et område med læse-/studiepladser. Der er også tilført et ekstra kælderlokale på 50 m2, således at projektet i højere grad kan leve op til Kulturudvalgets ønske om, at huset også skal kunne rumme andre af byens grupper og foreninger.

Projektet var som udgangspunkt finansieret af Kolding Kommune (6,625 mio.), Vamdrup Kino (900.000,-), Jens Holms Biblioteksfond (600.000,-) og Bent O. Jørgensens Fond, der står bag Dansk Auto Logik (5,735 mio.).

Prisen for det samlede projekt lyder nu på 20.242.791 millioner kroner.

Første spadestik skulle oprindeligt være taget i slutningen af 2021. Siden blev det udsat til den 2. maj i år, og nu er det altså endnu usikkert, hvornår projektet kan gå i gang. Derfor bliver åbningen af kulturhuset - der var planlagt til uge 7 i 2023 - naturligvis også forsinket.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Google-bil besøger Kolding på tirsdag

Annonce
Ugeavisen Kolding

Elever fra specialskole udstiller finurlige dyr på Kolding Bibliotek

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Charlotte fik at vide, at hun ville få svært ved at tage en uddannelse: I dag driver hun sin egen virksomhed og vil hjælpe andre i samme situation

Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Annonce