Annonce
Ugeavisen Kolding

Kurts Pølsevogn skifter navn og ejer: Nu er det Peter, der står bag disken

50-årige Peter Andersen fra Kolding var blandt mange ansøgere til at overtage driften af Kurts Pølsevogn. Foto: Mathias Søby Dalbøge
Peter Andersen har købt Kurts Pølsevogn, der står på Tombolapladsen i centrum af Kolding.
Annonce

Kolding: 50-årige Peter Andersen fra Kolding har fra 2. januar overtaget driften af Kurts Pølsevogn, der af gode grunde kommer til at hedde Peters Pølsevogn fremover.

- Det er den samme pølsevogn, som man kender den. Jeg ser frem til at folk kommer forbi og får sig en pølse og en snak, siger Peter Andersen, der er født og opvokset i Kolding Kommune.

En skulderskade har gjort det svært for Peter Andersen at udføre sit hidtidige arbejde med at bygge ismaskiner for virksomheden Gram Equipment, så i december købte han vognen af sin tidligere kollega og gode ven, Kurt Andersen, der drev den sammen med sin kone Ulla indtil udgangen af 2019.

- Min skulderskade gjorde det svært for mig at passe mit arbejde, så da Kurt før sommerferien fortalte mig, at han ville sælge vognen og gå på pension, tænkte jeg med det samme, at det lød tiltalende, siger Peter Andersen, der arbejdede sammen med Kurt Andersen hos virksomheden Tresu i cirka 20 år.

Pølsevognen har været fast inventar i Koldings byliv i mange år. De seneste år har den stået på Tombolapladsen, hvor Helligkorsgade møder Søndergade. Foto: Mathias Søby Dalbøge
Annonce

Under oplæring

Siden Peter Andersen underskrev købsaftalen i starten af december, har han været i oplæring i pølsevognen under Kurt Andersen, så han har fået godt styr på, hvordan man driver en pølsevogn.

Til at starte med sælger han samme udvalg som Kurts Pølsevogn, men med tiden har han tænkt sige at udvide menukortet.

- Der er jo masser af forskellige typer pølser, man kan få. Da der er mange tyskere her i byen, kunne det eksempelvis være en god ide med en currywurst eller måske en kæmpe hotdog, siger Peter Andersen.

Indtil videre har Peter Andersen nydt at stå i pølsevognen og snakke med kunderne, der kommer forbi. Han elsker at snakke med kunderne om alt fra vejret, til sportsresultater til verdenssituationen.

- Det er dejligt at have et arbejde, hvor der er tid til at snakke med folk. Det har der ikke været på de jobs, jeg har haft førhen, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce