Annonce
Ugeavisen Kolding

Lørdag går det løs: Torvelørdag med mad, design og bæredygtighed

Der er blandt andet fokus på friske lokale råvarer og bæredygtighed, når Kolding Green Streets Torvelørdag får debut på lørdag. Arkivfoto: Morten Pedersen
Den første udgave af Kolding Green Streets Torvelørdag finder sted lørdag fra klokken 9-15 på Akseltorv og Vestertorv. Ud over masser af lokale råvarer og design kan man også få inspiration til bæredygtighed på markedet.

Kolding: Med små 20 stande bliver der nok at se på, når den første udgave af Koldings nye torvelørdage finder sted 30. maj klokken 9-15 på Akseltorv og Vestertorv.

Blandt andet kan man finde friske lokalt producerede grøntsager, honning, surdejsbrød og pandekager, ligesom der er boder med forskellige lokale designvarer.

- Der er fokus på, at det skal være lokalt, bæredygtigt og mere eller mindre økologisk, fortæller Iben Østergaard Fog, som er med til at arrangere torvelørdagene.

Kolding Green Streets Torvelørdag / Saturday Market

På torvelørdage i Kolding kan du opleve og handle lokalt producerede fødevarer, design, 2ndHand og få inspiration til at handle og leve mere bæredygtigt.

Udbud og omfang vil ændre sig afhængigt af regler, tilmeldinger og årstid. Men altid med det grønne og de friske lokale fødevarer i centrum.

Torvedagene er bygget på en vision om at skabe inklusion blandt alle byens og lokalområdets borgere, både de nye internationale studerende, turister og den lokale koldingenser.

Bag initiativet står Kim Aagard Holm, som i samarbejde med de to lokale grønne organisationer Empty your wardrobe og Food Reformers, studerende fra Syddansk Universitet og Kolding Designskole - er i gang med etablere grundlaget for en tradition, som de håber vil skabe endnu mere liv og initiativ i byen og lokalområdet.

Kilde: Projektgruppen bag Kolding Green Streets

Noget for de unge

Iben Østergaard Fog er samtidig en del af foreningen Food Reformers, der arbejder for at bekæmpe madspild. Og netop Food Reformers stiller også op for at sætte fokus på bæredygtighed. Det gør de blandt andet ved at uddele gratis overskudsmad og ved at vise, hvordan man fermenterer og sylter.

Ud over Food Reformers får torvelørdagen også besøg af blandt andre projektet Empty Your Wardrobe, der står for tøjbytte-events og Repair Cafe, som laver workshops, hvor man kan få hjælp til at reparere ødelagte ting. Alle tre initiativer er drevet af unge frivillige, som ofte kommer fra Koldings studiemiljø.

- Vi synes, det er vigtigt at støtte noget grønt og noget bæredygtigt, og at man også støtter lokalområdet og gør bymidten mere levende, og vi vil gerne have de unge til at føle, at det også er deres by. Jeg går selv på sidste del af min kandidat på SDU og har undersøgt, hvorfor mange unge der flytter væk fra byen efter uddannelsen, og det gør de ofte, fordi det er svært at finde et arbejde eller de ikke føler så stort et tilhørsforhold. Mange føler, at der ikke er så mange ting, de kan gøre, og her kan de både handle bæredygtigt og lokalt, og dem, der står for det, er også rigtig mange unge, som gerne vil skabe noget liv, siger Iben Østergaard Fog.

Den første udgave af torvelørdagene bliver med fokus på sikkerhed, og der vil være håndsprit til rådighed, ligesom markedspladsen er designet efter vejledning fra politiet og Kolding Kommune, så gæsterne bevæger sig rundt i én retning og kan holde afstand til hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Nu skal eleverne til Koldings gymnasier fordeles mere ligeligt: Ny aftale om gymnasier får kæmpe betydning i Kolding

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

83-årige Birgit og oldebarnet Jonas var med, da dronningen besøgte Christiansfeld: Det er en oplevelse, vi aldrig glemmer

Annonce