Annonce
Ugeavisen Kolding

Lørdag kan du følge Sarah fra Kolding i Den Store Juniorbagedyst: Det er ret vildt, når man får ros fra dommerne

Sarah Veletanlic er stor fan af Ditte Julie, som tidligere har deltaget i voksenudgaven af Den Store Bagedyst, og som i dag har sit eget mærke af bageudstyr i karakteristiske lyserøde nuancer. Sarah har en hel del af Ditte Julies forskellige bageformer, tyller og lignende, og hun opbevarer en stor del af det under sin seng på sit værelse. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
13-årige Sarah Veletanlic er et af ti børn, som i år forsøger sig at bage sig til titlen som Danmarks bedste juniorbager i den bedste sendetid på DR1. For Sarah har det været en stor oplevelse at være med i programmet og én, hun efter eget udsagn aldrig vil glemme.

Kolding: I lige knap et år har 13-årige Sarah Veletanlic holdt på lidt af en hemmelighed. Og i starten af april blev spændingen så endelig udløst, da hun måtte offentliggøre, at hun er et af ti børn, som i år er deltager i Den Store Juniorbagedyst.

- Det var virkelig dejligt endelig at kunne fortælle om det. Jeg gik til casting i løbet af maj og juni sidste år, og vi optog så i løbet af august og september. Så det er er rigtig længe, jeg ikke har måttet sige noget, siger Sarah Veletanlic.

Processen for at komme med i programmet er en længere en af slagsen, som startede med, at Sarah sendte en mail ind med en ansøgning, hvorefter hun blev kaldt til casting.

Annonce

- Men jeg var så faktisk ikke opmærksom på min mail, da de skrev til mig, så efter et par dage ringede de til min mor, som heldigvis tog den. For det er faktisk sådan, at hvis de ikke hører noget svar tilbage, så går de videre til en anden, og det havde virkelig været træls, siger Sarah Veletanlic.

Et familieprojekt

Interessen for at bage har Sarah haft, siden hun var helt lille, hvor hun ofte var med sin mor i køkkenet for at bage. Passionen for at kreere flotte kager blev imidlertid for alvor vakt til live, da Sarah under coronakrisen - ligesom mange andre skoleelever - var tvunget til at bruge mere tid hjemme. For Sarah var det bare i endnu højere grad, da hendes mor i starten af krisen fandt ud af, at der var en lillesøster på vej, og familien derfor var ekstra forsigtige.

- Og så var det bare rigtig dejligt at kunne gå i køkkenet og bage, og jeg begyndte også at gå mere og mere op i det undervejs, siger Sarah Veletanlic.

Når Sarah ikke er at finde i bageteltet ved Clausholm Slot, går hun i 6.a på Lyshøjskolen. En del af fritiden bruger hun naturligvis gerne på at bage og blive dygtigere, og så kunne hun godt tænke sig at starte til kickboksning-træning igen. Privatfoto

Da Sarah blev en del af casting-processen og til sidste det endelig hold af deltagere i Den Store Juniorbagedyst, blev det ikke bare et projekt for Sarah, men faktisk for hele familien.

- Min far har kørt Kolding tynd efter ingredienser, og min mor har stået og taget opvasken, når jeg var færdig med at bage klokken 23 om aftenen, så det har fyldt ret meget, siger Sarah Veletanlic.

Annonce

Ros fra dommerne

Første program af Den Store Juniorbagedyst blev vist på DR1 i lørdags, og det var en aften, der ikke gik stille for sig i hjemmet i Nørre Bjert.

- Jeg havde samlet en hel masse af mine venner til at se det, og så havde jeg selvfølgelig bagt kage til dem. Det var ret sjovt at se det hele, fordi man faktisk er så koncentreret undervejs, at man ikke altid lige opfatter, hvordan det går for de andre, siger Sarah Veletanlic, som blandt andet fik ros fra de to dommere for sin mesterværks-kage.

- Det er ret vildt, når de står og roser en. Man ser jo meget op til dem, fordi de er så dygtige. Det er også en af grundene til, at jeg gerne ville deltage, fordi jeg godt kunne tænke mig at lære en masse og blive bedre til at bage, siger Sarah Veletanlic.

Annonce

Fået gode venner

Siden programmerne blev optaget sidste sommer, er Sarah blevet gode venner med mange af de andre deltagere, og så er hun også begyndt at modtage bestillinger fra folk, som godt kunne tænke sig, at hun leverer en kage til fødselsdag, barnedåb og lignende.

- Det er ret fedt, når folk gerne vil have, at jeg bager til dem, for jeg er jo egentlig bare glad, når jeg kan bage så meget som muligt, siger Sarah Veletanlic.

Man kan følge Sarahs rejse i Den Store Juniorbagedyst på Sarahs instagram-profil sarah.bager samt på DR1 lørdage klokken 20.00.

Bilen var pakket til bristepunktet med bageudstyr og ingredienser, hver gang Sarah, hendes mor og lillesøster kørte afsted mod Clausholm Slot ved Hadsten. Her blev der optaget hen over to dage per program, hvor familien sammen med de andre juniorbagedyst-deltagere overnattede på samme hotel. Privatfoto
Privatfoto


Min far har kørt Kolding tynd efter ingredienser, og min mor har stået og taget opvasken, når jeg var færdig med at bage klokken 23 om aftenen, så det har fyldt ret meget.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Godt nyt til Koldings bilister: Midtbyen får 350 nye p-pladser

Annonce
Ugeavisen Kolding

Coding Pirates starter igen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Bagedyst-vinder skal spille med i Kolding-families musical

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Sara sælger stilfuldt modetøj i Kolding - og hendes svage side er købekager fra Dancake

Ugeavisen Kolding

Millionpulje skal sikre mere vild natur i Kolding Kommune svarende til 4000 fodboldbaner

Ugeavisen Kolding

Klumme: Kan lokale aktioner gøre en forskel?

Ugeavisen Kolding

Mie vil skabe podcast-miljø for byens unge: Hvis de kan i København, kan vi også i Kolding

Ugeavisen Kolding

Parklumme: Har I skænderier om de samme emner igen og igen – uden at komme videre?

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Tid til rhododendron

Ugeavisen Kolding

Glem nu ikke de mindste børn

Ugeavisen Kolding

Mild pengeregn over beboerne i 19 bydele i Kolding: Se her hvem der får del i årets pulje

Ugeavisen Kolding

Det bliver den vildeste sommer i Kolding i mange år: Få overblikket over de mange aktiviteter

Ugeavisen Kolding

Udvider med 350 kvadratmeter og 5000 varenumre: Forhandler af autoudstyr flytter i nye lokaler på Vejlevej

Ugeavisen Kolding

Pengeregn over lokale foreninger og ildsjæle: Løvens Hule-arrangement på Posthuset var en succes

Ugeavisen Kolding

Ka' du li' is - så har Ugeavisen brug for dig!

Annonce