Annonce
Ugeavisen Kolding

Lang stribe restauranter fortsætter frivillig nedlukning: - Det er simpelthen for usikkert at åbne lige nu

A. L. Passagen i Kolding. Mandag 19. juli 2021. Foto: Mads Dalegaard
Gæsterne må vente et par uger endnu med at besøge en stribe af Koldings restauranter, som har besluttet sig for at forlænge deres frivillige corona-nedlukning.

Kolding: Bylivet i Kolding har i markant grad ligget underdrejet, siden en lang stribe restauranter besluttede sig for at holde lukket fra den 31. december og frem til 17. januar på grund af den stigende smitte i lokalsamfundet og de snærende corona-restriktioner, som blandt andet dikterer mundbind, coronapas og tidlig lukketid.

Og nu står det klart, at byen vil være mere stille end normalt hele resten af januar, for flere restauranter har nemlig valgt at forlænge den frivillige nedlukning.

Nedlukningen omfatter blandt andre Den Engelske Pub, Rafaels, Restaurant Valdemar, Marinaen, Mokka, Restaurant Johansens og Café Løverodde. Også Den Blå holder lukket, men planlægger dog at åbne allerede den 28. januar - et par dage før de øvrige på listen.

Annonce

Den frivillige nedlukning skyldes først og fremmest en bekymring for, at stedernes personale eller gæster vil blive smittet.

- Det er simpelthen for usikkert at åbne lige nu, hvor vi risikerer, at smitten griber om sig blandt personalet. Vi er bekymrede for at skulle lukke igen, efter at vi har fået det hele op at køre, fortæller Dorte Bichel, som driver Valdemar og Løverodde sammen med Peter Møller.

Hun håber, at den kollektive nedlukning blandt en stribe af Koldings restauranter gør gavn, fordi den er med til at dæmpe aktiviteten.

- Jo mere, vi kan dæmpe smitten, jo hurtigere kan vi komme i gang igen. Og hvis vi som restaurant skal hive en måned ud af kalenderen, så er januar trods alt den mest oplagte, fordi det i forvejen er en måned, der er forholdsvis stille. Men det er ikke noget, vi gør med glæde, for vi vil selvfølgelig meget hellere i gang igen, siger Dorte Bichel.

Hendes restauranter holder nu lukket måneden ud, men så både håber og tror hun på, at der igen bliver åbnet, så gæsterne kan komme indenfor og få serveret et godt måltid.

- Det skal i hvert fald stå skidt til med corona-situationen, for at vi ikke åbner igen, når vi kommer til udgangen af januar, siger Dorte Bichel, som i et opslag på Valdemars Facebook-side lover, at alle, der har bestilt et bord til et tidspunkt i løbet af januar vil blive kontaktet hurtigt muligt.

Opslaget slutter håbefuldt således: "I samme omgang vil vi gerne takke Jer for den fantastiske støtte i 2021. Vi glæder os så meget til at byde jer indenfor i 2022 til et forhåbentligt nogenlunde normalt år".

Forhåbentligt normalt år

Samme forsigtige optimisme finder man - trods alt - hos Morten Strøh, der er medejer af Marinaen, Mokka og Restaurant Johansens. Han er også overbevist om, at med udgangen af januar tør man tro på, at det hele ser lidt lysere ud, sådan at restauranterne ikke riskerer en ufrivillig nedlukning på grund af alt for mange smittede blandt personalet.

- Det er træls lige nu, for der skal helst være liv og glade dage i byen, og det er jo det, vi kan være med til at skabe. Så vi glæder os virkelig til at genåbne for vores gæster, siger Morten Strøh.

Annonce
Ugeavisen Kolding

Landkøkken lukker til maj: Indehaveren savner at kunne holde fri i weekenderne

Annonce
Ugeavisen Kolding

Nyvalgt byrådsmedlem sygemeldt fra sit politiske arbejde: - Jeg har sagt ja til alt for meget

Annonce
Ugeavisen Kolding

Satirefiguren Pelle gæster Kolding Teater

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Sjælden hval er strandet i Kolding Fjord

Ugeavisen Kolding

Aktivitetsbane i Vonsild bliver realitet efter donation fra Salling Fondene

Ugeavisen Kolding

Dansk crooner og svensk sangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

Konstant lys i kommunal bygning er faldet Flemming for brystet: - Alle skal jo spare, så hvorfor skal kommunen ikke?

Ugeavisen Kolding

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Ugeavisen Kolding

Underviser fra specialskole i Vonsild kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer

Ugeavisen Kolding

Estisk jazzsangerinde giver koncert på Godset

Ugeavisen Kolding

Grev Dracula besøger Comwell Kolding Teater

Ugeavisen Kolding

Hjemmelavet italiensk is og cremet sorbet: Ny isbutik åbner i midtbyen

Ugeavisen Kolding

Lærer og snedker fik succes som kropar: Nu vil de skabe et spisested med smørrebrød og afslappet stemning lidt uden for Kolding

Ugeavisen Kolding

I november vandt hun stor talentpris: Nu er Mekdes fra Kolding klar med sit første album

Ugeavisen Kolding

To års aflysninger har ikke taget modet fra Streetfood Kolding: Nu er årets datoer klar

Annonce