Annonce
Ugeavisen Kolding

Langt flere kolding-virksomheder tager socialt ansvar

Siden 2016 har den socialøkonomiske virksomhed 'Virksomhedsporten' leveret arbejdskraft til Kolding Bibliotek. De seneste par år er antallet af den slags virksomheder næsten fordoblet, så der i dag er 18 socialøkonomiske virksomheder i Kolding Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz
De seneste par år er antallet af såkaldte socialøkonomiske virksomheder i Kolding næsten fordoblet, så der nu er 18 lokale virksomheder, som blandt andet arbejder med at skabe beskæftigelse for udsatte.
Annonce

Kolding: Når du går på biblioteket i Kolding og hiver en bog ud af reolen, så er den sandsynligvis blevet placeret der af en medarbejder i fleksjob hos den socialøkonomiske virksomhed Virksomhedsporten, som siden 2016 blandt andet har serviceret biblioteket med sortering, bogopsætning og teknisk service.

Og den slags virksomheder er der de seneste år kommet langt flere af i Kolding Kommune. De seneste to-tre år er antallet af socialøkonomiske virksomheder blevet fordoblet, så der i dag er 18 af slagsen.

- Vi har et helt vildt struktureret samarbejde om socialøkonomi. Sidst vi talte op, var der 260 ansatte i de socialøkonomiske virksomheder, blandt andet ansat i fleksjob, og det skulle ikke undre mig, hvis det var noget højere nu, siger Birte Muhs, udviklingschef for socialøkonomi og frivillighed i Kolding Kommune.

Annonce

Ikke fordi det er synd

Arbejdet med socialøkonomi begyndte så småt tilbage i 2008, og i 2019 blev der for alvor sat fart på med en politik på området.

- Vi vil jo gerne være med til at skabe nogle job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet, hvor man bliver ansat, ikke fordi det er synd for en, men fordi man er god til det, man laver, forklarer Birte Muhs, som blandt andet påpeger, at mange virksomheder kan have glæde af den fleksibilitet, det giver, at man kan ansætte flere medarbejdere til få timer om ugen.

Siden Kolding Kommune begyndte at sætte fokus på socialøkonomi har man to gange vundet priser for arbejdet, og det er samtidig lykkedes at tiltrække flere socialøkonomiske virksomheder fra andre kommuner - for eksempel Huset Venture og Special Minds. Derfor begynder Kolding også at få flere og flere henvendelser fra andre kommuner.

- Der begynder at være nogle fra andre steder, der henvender sig, fordi de kan se, at der er et godt miljø for socialøkonomiske virksomheder her, siger Birte Muhs.

Læs mere

Du kan finde flere oplysninger om det socialøkonomiske arbejde i Kolding Kommune på www.kolding.dk/erhverv/socialoekonomi, hvor man også kan læse mere om de tilbud, der findes til virksomheder, der gerne vil arbejde mere med det sociale.


Vi vil jo gerne være med til at skabe nogle job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet, hvor man bliver ansat, ikke fordi det er synd for en, men fordi man er god til det, man laver.

Birte Muhs, udviklingschef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce