Annonce
Ugeavisen Kolding

Latinerkvarteret har taget skiltning i egen hånd

Nu kan man ikke længere være i tvivl om, hvor Koldings latinerkvarter ligger. Der er nemlig kommet skilte op, som byder gæsterne velkommen. Så mangler der bare at blive henvist til området fra andre dele af midtbyen. Foto: Steffen Nielsen
Samarbejdet kører godt i koldings latinerkvarter, som har fået skilte op. Foreningen Latinerkvarterets Venner savner dog, at der bliver skiltet tydeligere til område fra andre dele af midtbyen.
Annonce

Latinerkvarteret: Der er nu sat skilte op, som byder velkommen til Koldings latinerkvarter ved Låsbybanke og Låsbygade, og inden længe får butikkerne i kvarteret klistermærker delt rundt, som de også kan bruge til at markedsføre det helt særlige område i Kolding midtby.

Foreningen Latinerkvarterets Venner har eksisteret i lidt mere end et år, og den erklærede målsætning er at sætte området på Koldings landkort. Kvarteret får nu en håndsrækning fra den taskforce, som det seneste år har arbejdet med at samle ideer til, hvordan handelslivet i Kolding kan understøttes. I arbejdsgruppens endelige idekatalog fremgår Latinerkvarteret som et af de otte kvarterer i Kolding, eksperterne anbefaler at satse på. Og der er oplistet en række ideer til udvikling af kvarteret.

Og her er arbejdet allerede godt i gang. Foruden nye skilte arrangerer foreningen også begivenheder, men de er sat i bero i øjeblikket på grund af coronavirus.

- Bliver der åbnet lidt op for, at man kan samle nogle mennesker, så vil vi gerne invitere byen til fx en fredagsbar her på Låsbybanke. Men det med at planlægge de helt store arrangementer er svært lige nu, siger Celina Haider, der er formand for Latinerkvarterets Venner.

Det ville være underligt, hvis jeg kun arbejdede sammen med dem ovre på den anden side af gaden og så ikke andre. Man er nødt til at samle byen i kvarterer. Drømmescenariet er, at der blev arbejdet fælles i hele byen, men nu tager vi sagen i egen hånd. Og jo flere man er om at blive enige, jo sværere er det.

Celina Haider, formand, Latinerkvarterets Venner

Annonce

Savner skilte

Hun savner, at der bliver skiltet til latinerkvarteret i gågaderne.

- Vi har nogle gode butikker og liv, så det vil vi gerne have flere til at opleve.

Celina Haider kunne ikke forestille sig kun at arbejde sammen med en enkelt gade eller to.

- Det ville være underligt, hvis jeg kun arbejdede sammen med dem ovre på den anden side af gaden og så ikke andre. Man er nødt til at samle byen i kvarterer. Drømmescenariet er, at der blev arbejdet fælles i hele byen, men nu tager vi sagen i egen hånd. Og jo flere man er om at blive enige, jo sværere er det.

Kristian Frandsen fra Kolding Vinhandel, Celina Haider fra Estate og Michael Vigsø fra Cafe Razz er en del af bestyrelsen for Latinerkvarterets Venner Kolding. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce