Annonce
Ugeavisen Kolding

Lene holder benene på jorden trods landsholdsdebut og international anerkendelse

Lene Christensen fra Kolding Q fik sin landsholdsdebut i starten af december. Nu håber hun på snart at kunne gentage oplevelsen. "Det er ikke afgjort endnu, hvem der tager pladsen i målet. Så på kort sigt håber jeg, at jeg kan få lov at spille nogle flere minutter og se, hvad det kan bringe," siger hun. Arkivfoto: Søren Gylling
Den seneste måneds tid har budt på landsholdsdebut og internationale skulderklap til Kolding Q's målmand Lene Christensen, som drømmer om at kunne leve af fodbolden.
Annonce

Kolding: Der er fuld fart på fodboldkarrieren for den 20-årige Kolding Q-målmand Lene Christensen.

I starten af december gik en stor drøm i opfyldelse, da hun for første gang kunne tage plads i fodboldmålet til en landskamp mod Italien. En kamp, hvor hun endda holdt italienerne fra at score og var medvirkende til at sikre Danmark førstepladsen i EM-kvalifikationspuljen.

Og i sidste uge fik hun så et kæmpemæssigt skulderklap af det europæiske fodboldforbund UEFA, der udråbte Lene Christensen som én af ti unge kvindelige europæiske fodboldspillere, man skal holde særligt øje med i 2021.

Så er året ligesom i gang.

Men på trods af den store opmærksomhed holder den unge målmand fødderne solidt plantet på fodboldbanen.

- Inden for det seneste år er jeg for alvor brændt igennem, og det er fedt at få den anerkendelse, både fra DBU og nu også UEFA. Men det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Jeg er stadig så ung, at jeg har masser at udvikle på endnu, så det er det, jeg har fokus på. Man skal passe på med at blive for højtråbende, når man kommer på diverse lister og får opmærksomhed, og man skal ikke bare svæve rundt på en lyserød sky, for det er det hårde arbejde, der gør, at man får den her opmærksomhed, siger hun.

Annonce

Har altid været fodbolden

Lene Christensen var fem år, da hun begyndte til fodbold i den lille by Hoptrup nær Haderslev, og selvom hun som barn har prøvet kræfter med en del forskellige sportsgrene, fandt hun hurtigt ud af, at det var fodbolden, der passede hende bedst.

- Jeg ved ikke helt, hvor interessen stammer fra, men det har været den sportsgren, som har hængt ved. Fodbolden og ishockey fangede mig mest, og jeg gik til begge dele, men jeg valgte så fodbolden til sidst, forklarer målmanden, som ellers ikke er vokset op i en specielt fodboldinteresseret familie.

- Men det spreder sig stille og roligt til bedsteforældre og onkler og sådan noget nu, griner hun.

De første mange år var fodboldspillet først og fremmest noget, Lene Christensen dyrkede for sjov, men efterhånden som hun blev en del af DBU's talentcentre i 13-14-års alderen og senere blev udtaget til U16 landsholdet, blev hun klar over, at hun måske kunne komme længere med sporten end de fleste.

- Jeg har nok altid været bevidst om, at jeg var god til den sport, jeg dyrkede, og så er det så kommet senere hen, at jeg er blevet klar over, at jeg har talentet og arbejdsindsatsen til at nå rigtig langt, siger hun, som dog også undervejs har haft sin tvivl om, om fodbolden er det hårde arbejde værd.

- Det er nok de færreste, der går igennem og tænker, at det er "one way", og man ofrer jo meget tid med venner og det ene og det andet, og jeg har da været i tvivl om det var det værd, inden jeg vidste, at det kunne blive stort. Men jeg har valgt at gøre de ofre, og hvis ikke havde jeg nok ikke stået her i dag.

Annonce

Prioriterer det sociale

Lene Christensen voksede op i den lille by Marstrup syd for Haderslev, men har i snart seks sæsoner spillet for Kolding Q. For snart to år siden, midt i 2.g, flyttede hun hjemmefra og ind i en lejlighed i Kolding, hvor hun skulle have både skolegang og fodboldkarriere til at gå op, samtidig med at hun også havde et socialt liv.

- Den klasse, jeg gik i på Munkensdam, var helt vildt forstående, og jeg har prioriteret også at deltage i det omfang, jeg kunne. Jeg synes, at det er vigtigt, at man har et fungerende socialt netværk, og det har været med til at give noget overskud i hverdagen, at jeg har vidst, at der altid var nogen i byen at ringe eller skrive til.

- Så min tilknytning er i Kolding, og det er her, jeg føler mig hjemme. Her har jeg har alle mine veninder, venner, fodboldkammerater og min bror, så det meste af min omgangskreds er i Kolding, siger Lene Christensen.

I sommer blev hun så student, og hun besluttede sig for at tage et sabbatår for at kunne fokusere 100 procent på fodbolden.

- Det seneste halve år efter jeg blev student, har jeg ikke lavet andet end at spille fodbold og styrketræne. Det har givet meget ikke at have andre ting at bekymre sig om, og at jeg kunne lægge al fokus der, siger hun.

Annonce

Drømmen er udlandet

I øjeblikket fokuserer Lene Christensen først og fremmest på at gøre sit bedste i målet for Kolding Q, men hun lægger ikke skjul på, at ambitionerne er til endnu mere. Den store drøm er at komme til udlandet som fuldtidsprofessionel.

- Jeg vil gerne prøve et udlandseventyr af, og så håber jeg, at jeg også fortsat kan være med på landsholdet, siger hun.

Om den nylige internationale opmærksomhed også har fået udenlandske klubber til at holde ekstra godt øje med hende, ved hun dog ikke.

- Jeg har en agent, der står for det, og jeg ved ikke, om han får henvendelser, for jeg har sagt til ham, at jeg gør sæsonen færdig i Kolding. Men man kan da håbe, at hvis jeg får et par landskampe mere, så gør jeg endnu mere opmærksom på mig selv internationalt.


Man skal ikke bare svæve rundt på en lyserød sky, for det er det hårde arbejde, der gør, at man får den her opmærksomhed.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Vågn nu op

Annonce