Annonce
Ugeavisen Kolding

Lisbeth arbejder når andre holder ferie: - Hele verden kommer til mig

Lisbeth Østerlund åbnede Villa Gertrud for fire år siden efter en stribe tilfældigheder. Åbningen var lidt et sats, men heldigvis gik det langt over forventning for den tidligere sygeplejerske, som siden også har udvidet forretningen med udlejning af flere lejligheder i byen. Foto: Steffen Nielsen
For fire år siden købte Lisbeth Østerlund et bed and breakfast ved havnen og døbte det Villa Gertrud. Siden har hun brugt langt de fleste af sine vågne timer på arbejdet med turister, forretningsfolk, undervisere og andre, som tjekker ind på pensionatet på Østerbrogade.
Annonce

Kolding: - Ja, das schaffe ich. Okay, tchüss.

Lisbeth Østerlund lægger sin mobiltelefon fra sig.

- Hvor kom vi fra, spørger hun, men inden vi rigtig kommer videre, ringer telefonen igen, og endnu engang slår værtinden på Villa Gertrud over i tysk.

Der er ingen tvivl om, at det er højsæson på det lille bed and breakfast ved havnen i Kolding, som Lisbeth åbnede for fire år siden.

Annonce

Magiske sammenfald

Oprindeligt er Lisbeth Østerlund sygeplejerske, og det var inden for det fag, hun slog sine folder, indtil hun som 54-årig skiftede retning og åbnede Villa Gertrud efter en stribe af tilfældigheder, som hun selv kalder både magiske og mirakuløse.

I vinterferien 2016 rejste hun til Stockholm med sin datter, og de to overnattede på et gammelt bed and breakfast i byen.


Jeg var lige ved at give op, men jeg kunne bare mærke, at det var noget, der virkelig trak i mig, så jeg tog chancen. Min tanke var, at kan jeg tåle at miste min kassekredit? Ja, det kan jeg godt. Kan jeg tåle ikke at tage den her chance? Nej, det kan jeg ikke.

Lisbeth Østerlund


- Om morgenen faldt jeg i snak med nogle af gæsterne, da jeg stod og lavede morgenmad, og det var simpelthen så hyggeligt, husker Lisbeth.

Opholdet i den svenske hovedstad såede et frø hos Lisbeth, som da hun kom hjem til Kolding på en cykeltur pludselig fik øje på et gammelt bed and breakfast på Østerbrogade.

- Jeg kunne bare mærke, at jeg skulle ind og snakke med dem og høre om, hvordan det er at have sådan et, fortæller hun.

Det lykkedes dog aldrig at træffe nogen hjemme i bygningen, og senere fandt Lisbeth ud af, at stedet var gået konkurs.

- Så jeg fik fat i ejeren af huset og så det, og med det samme var jeg helt solgt, for jeg syntes bare, at det var sådan et hyggeligt hus.

Annonce

Bedre end regnearkene

Lisbeth gik i gang med at undersøge økonomi og kundegrundlag, og hun kontaktede banken, som ikke umiddelbart var med på ideen om at åbne et bed and breakfast.

- Jeg var lige ved at give op, men jeg kunne bare mærke, at det var noget, der virkelig trak i mig, så jeg tog chancen. Min tanke var, at kan jeg tåle at miste min kassekredit? Ja, det kan jeg godt. Kan jeg tåle ikke at tage den her chance? Nej, det kan jeg ikke, forklarer hun.

Midt i april stoppede Lisbeth Østerlund på sit job, og 1. juni slog hun dørene op til Villa Gertrud.

- Jeg var nervøs for det, men det gik langt over forventning og bedre, end regnearkene havde lovet, siger Lisbeth, som siden starten har fået selskab i huset af en fast rengøringshjælp og et par studerende, som passer Villa Gertrud på de skæve tidspunkter.

Når det ikke er sommer, og turister fra ind- og udland fylder værelserne på Villa Gertrud, er det især gæster fra SDU, IBA og lokale virksomheder, som har deres daglige gang på stedet. Og netop den blanding af mange forskellige slags mennesker er noget af det, som værtinden nyder mest.

- Det er lige så meget laksko som træsko, der kommer her. Det skal være et mangfoldigt sted, siger Lisbeth, som siden åbningen af Villa Gertrud også har udvidet forretningen med udlejning af flere lejligheder til blandt andet studerende og midlertidige undervisere på byens uddannelser.

Annonce

Småt med ferie

Selv er det ikke meget ferie, Lisbeth får holdt. Hun forsøger at lukke huset ned ind imellem, men sommeren over bliver det ikke til mange pauser for værtinden, som for nylig dog kunne tage tre intensive feriedage i Norge.

Men faktisk gør det hende ikke så meget, at det er småt med feriedagene.

- Hele verden kommer til mig, så jeg behøver ikke længere besøge den. Og det er det, der giver mig arbejdsglæde, understreger Lisbeth.

Lisbeth Østerlund, Villa Gertrud
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Restauratør: - Folk er blevet mere bange for at gå ud at spise

Ugeavisen Kolding

Nogle ældre siger nej til mundbind: - Det er noget pjat

Ugeavisen Kolding

Hårdt tilbageslag for Tobbers: - Nu starter vi pludselig forfra igen

Ugeavisen Kolding

Flammen er presset af corona: Starter brunch og mad ud af huset i Kolding

Ugeavisen Kolding

Nicolai Cafe er blevet et stille sted: - Der kommer bare ikke ret mange gæster

Annonce